Gündem

YSK Başkanı Sadi Güven'den Mükerrer Seçmen Açıklaması !

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yarın yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimiyle çeşitli açıklamalarda bulundu. Sadi Güven söz konusu açıklamalarında seçimler hakkında tüm çalışmaları tamamladıklarını belirtti.

MÜKERRER SEÇMEN VAR MI?

Mükerrer seçmen hakkında da açıklamalarda bulunan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven mükerrer seçmenin olmadığını ifade etti.

Sadi Güven açıklamalarında dünyada sandık sonuçlarını tarayarak, sonuçları sisteme giren, aynı taranan sonuçları siyasi partilerle eş zamanlı olarak, aynı anda paylaşan 2014’ten bu yana siyasi partilerin dışında 81 milyon vatandaşın incelemesine açık tutan tek ülke olduğumuzu ifade etti.

Ayrıca Sadi Güven açıklamalarının devamında “Vatandaşlarımız kendi mahallesinde, kendi arkadaşlarının hatta kendilerinin tutmuş olduğu sandık sonuç tutanaklarının ilçe birleşmesinde doğru girip girilmediğini, il birleştirmesinde doğru girip girmediğini inceleme hakkına sahip. 2014’ten bu yana bir tane sandık sonucunun bile değiştirildiği itirazı gelmedi. Sistem çok güvenli. Mükerrer seçmen kesinlikle yok. O nedenle vatandaşlarımızın sakin, sessiz olmalarını diliyorum. Hakkı olanlar sandığın başında olsunlar, iş ve işlemleri takip etsinler.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA