Gündem

YSK Referandum Seçmen Listesi Sorgulama Nasıl Yapılır? Seçmen Bilgileri Nasıl Öğrenilir?

Bilindiği üzere 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum için Yüksek Seçim Kurulu seçmen listelerini yayımladı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayımlanan seçmen listeleri 26 Şubat 2017 tarihine kadar askıda kalacak. 

YSK tarafından referandum için hazırlanan seçim takvimi uygulanmaya başlandı. Seçim takvimine göre; muhtarlıklarda seçmen listeleri bugün askıya çıkarılıyor. Tutuklu ve hükümlüler için de seçmen listeleri askıya çıkarılacak ve itirazlar doğrultusunda güncellenecek. 

Yurt dışı seçmen kütükleri ise www.ysk.gov.tr adresinde yine bugün ilan edilecek. Seçmen kayıtlarının sorgulanma işlemleri de bugünden itibaren YSK resmi sitesi aracılığıyla yapılabilecek.

SEÇMEN LİSTESİ SORGULAMA

16 Nisan 2017 tarihinde uygulanacak olan Anayasa değişikliği referandumunda oy kullanma hakkına sahip olan vatandaşlar e-devlet ve YSK internet sitesi üzerinden kütüğünün nereye kayıtlı olduğunu öğrenebilecek. YSK internet sitesi üzerinde kurulu olan sistemden seçmen bilgileri öğrenilecek. Söz konusu sistemden seçmen bilgisi öğrenmek isteyen vatandaşlar T.C. Kimlik Numaraları ile bu bilgilere ulaşabilirler.

YSK İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN SEÇMEN KÜTÜĞÜNÜ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET ÜZERİNDEN SEÇMEN KÜTÜĞÜNÜ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLİ ANLATIM