Gündem

YSK Seçim Sandık Görevli Ücreti Ne Zaman Yatar? 24 Haziran 2018

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri kapsamında görev alan seçim görevlileleri ücretleri 2018 için ödeme takvimi için henüz net bir tarih açıklanmadı. 

Ancak yapılan açıklama ile 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için görev alan kişilere bu sene ödemelerin Ziraat Bankası üzerinden yapılacağı açıklandı. Yani seçim görevlisi ücreti için kesinlikle elden ödeme yapılmayacak?

Kimler Seçimde Sandık Görevlisi Olarak Ücret Alır?

Yapılan seçimlerde sürecin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için sandık görevlileri belirlenmekte ve bu kişiler tüm seçim süresince sandık başında kendilerine verilen görevi yerine getirmektedir. Verilen hizmet karşılığında ise bu kişilere seçim görevlisi ücreti ödenmektedir. 

Sandık görevlileri ücretleri kişinin aldığı göreve ve eğitim durumuna göre belirlenmekte olup standart bir ücret uygulaması bulunmamaktadır. Ancak seçim dönemi içerisinde Sandık Kurulu Başkanı, Sandık Kurulu Üyeleri yanı sıra siyasi parti temsilcileri, ikinci derece sorumlular, üçüncü derece sorumlular, şoförler, hizmetliler ve il / ilçe kurullarında görev alan kişiler belirlenen seçim görevi ücretleri için belirlenen rakam üzerinden ücret alma hakkı kazanmaktadır. 

Sandık Görevli Ücretleri Ne Zaman Ödenmeye Başlanacak?

Elde edilen ilk bilgilere göre seçim görevlisi ücretleri önümüzdeki hafta içerisinde seçimde görev yapan kişiler adına Ziraat Bankası şubeleri üzerinden ödenmeye başlanacak. Seçimlerden önce Ziraat Bankası ile Yüksek Seçim Kurulu arasında imzalanan protokol nedeni ile bu sene elden ödeme yapılmayacak. 

Seçim Görevi Ücreti Ne Kadar?

Seçimlerde görev alan sandık kurulu başkanı 3 günlük 306 lira, sandık görevlileri 2 günlük 186 lira ve bina sorumluları 306 lira ücret alacak. Ancak bu ücretler eğitim alan kişilere bu şekilde ödenecek. 

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Parayı sadece ziraat hesabına mi yatiriolar baska hesap olsa olmaz mi

  2. Bizden iban istediler ziraat bankasindan olacagini soylemediler bu durumda ne oluyor bilgisi olan varmi