Gündem

YSK Tarafından Hazırlanan Seçim Takviminin Detayları

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin takvim hazırlandı. YSK tarafından hazırlanan takvim bugün ki Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan takvimle beraber referandum hakkında bir çok konu açıklığa kavuşmuş oldu. 

SEÇİM TAKVİMİNİN DETAYLARI

Anayasa değişikliği referandum süreci 16 Şubat 2017 tarihinde başlayacak. Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri ise 10 Mart 2017 tarihinde kesinleşecek. Ayrıca yurt dışındaki seçmenler oylarını 27 Mart 2017 ile 9 Nisan 2017 tarihleri arasında kullanacaklar.

18 ŞUBAT 2017: Sabah 8.00’da muhtarlık bölgesi askı listeleri, askıya çıkarılacak. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri de güncellenmek üzere askıya çıkarılacak ve itirazlar başlayacak. Yurt dışı seçmen kütüğü, “www.ysk.gov.tr” web adresi üzerinden yayımlanacak. Kütük yayımlandıktan sonra itirazlar başlayacak. YSK’nın www.ysk.gov.tr adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak.

26 ŞUBAT 2017: Muhtarlık bölgesi askı listeleri askıdan indirilecek. 

10 MART 2017: Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleşecek. Yurt içindeki seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek. Yurt dışı seçmenler için oy kullanılacak temsilcilik, tarih aralığı ve yer bilgileri “www.ysk.gov.tr” adresinden ilan edilecek.

11 MART 2017: Halk oylamasında kullanılacak birleşik oy pusulaları basılacak, basımı tamamlandıkça plan dahilinde dağıtılacak. Gümrük kapılarında kullanılacak araç ve gereçler ilgili seçim kurullarına gönderilmeye başlanacak.

27 MART 2017: Yurt dışındaki seçmenler için gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemine başlanacak.

30 MART 2017: Konuşma yapmayı dilemesi halinde Cumhurbaşkanı’nın yapacağı konuşmalar için yayın zamanı ve sırası tespit edilecek. 

31 MART 2017: Siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları konuşmaların yayın ve zaman sıralarının belirlenmesine ilişkin Yüksek Seçim Kurumu ad çekimi yapacak.

9 NİSAN 2017:  Yurt dışındaki vatandaşlar için oy verme işlemi sona erecek. 

12 NİSAN 2017: İlçe seçim kurulu başkanlıkları tarafından malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek.

15 NİSAN 2017: Seçim propagandası saat 18.00’da sona ermiş olacak.

16 NİSAN 2017: Anayasa değişikliği referandumu oy verme günü.

Kamupersoneli.net | ANKARA