Gündem

YSK, tedbir kararını kaldırdı! İstanbul'da geçersiz oylar tekrar sayılmaya başlandı!

İstanbul İl Seçim Kurulu, İlçe Seçim Kurullarının sayım işlemlerini kendi kararlarının beklenmesi görüşüyle durdurdu. YSK, gecenin ilerleyen saatlerinde karara ilişkin olağanüstü toplandı. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda, geçersiz oyların sayılmasına devam edilmesi kararı çıktı.

AKP’nin itirazları sonucu alınan tüm geçersiz oyların yeniden sayım kararları, CHP’nin itirazları üzerine İl Seçim Kurulu tarafından durduruldu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, İl Seçim Kurulu’nun kararını kamuoyu ile paylaştı.

‘İL SEÇİM KURULU SAYIMLARIN HUKUKA AYKIRILIĞI KONUSUNDA KARAR VERMEDİ’

Konuyla ilgili konuşan CHP’nin hukukçu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, İl Seçim Kurulu kararının, sayım işleminin hukuka aykırı olup olmadığına karar vermediğini belirttiğini söyledi. Gökçen, yürütülen sayım işlemlerinin bu yüzden tedbir amaçlı olarak durdurulduğunu kaydetti.

Gökçen, şunları söyledi:

“İl Seçim Kurulu hukuki olarak diyor ki, ‘buradaki sayım işleminin hukuka aykırı olduğuna karar vermiş değilim.’ Sadece, ‘bunlarla ilgili karar vereceğim ama ben bu kararı verene kadar sizin beklemeniz gerekiyor’ diyor. Başlanan sayımların bu yüzden durdurulmasını istedi.”

Gökçen ayrıca, siyasi süreçle ilgili açıklamanın CHP İl Başkanlığı tarafından yapılacağını belirtti.

YSK’DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI KARARI

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul’da oy sayımının durdurulmasını görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Sadi Güven başkanlığında toplanan kurula parti temsilcileri de katıldı. Toplantıda, geçersiz oyların sayılmasına yönelik karar alındı.