Gündem

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 24 Haziran Seçim Takvimi Belli Oldu

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 24 Haziran seçimlerine ilişkin seçim takvimi çalışması tamamlandı. Seçim takvimi Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderildi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI 4-9 MAYIS ARASINDA GÖSTERİLECEK

Bu bağlamda seçim takvimine göre cumhurbaşkanlığı için aday gösterme tarihleri de belli oldu. Konu ile ilgili olarak 4 Mayıs 2018 tarihi ile 9 Mayıs 2018 tarihleri arasında cumhurbaşkanı adayı gösterilecek. 

İTTİFAK İÇİN SON TARİH BELLİ OLDU

Ayrıca seçim takviminde ittifak için son başvuru tarihi 6 Mayıs 2018 olarak belirlendi. Ayrıca Milletvekilleri aday listeleri için son tarih de belirlendi. Bu bağlamda milletvekilleri aday listeleri için son tarih 21 Mayıs 2018 tarihi olacak. 

YURTDIŞINDA OY KULLANMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Peki yurtdışında oy verme işlemleri ne zaman yapılacak? Yurtdışı için oy verme işlemleri 7 Haziran 2018 tarihinde başlayacak. Bu seçimler 19 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek. 

YSK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Tüm bunların yanı sıra Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven YSK binasına girişinde gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu. YSK Başkanı Sadi Güven açıklamalarında 24 Haziran’da yapılması planlanan cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleriyle ilgili süreç hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven açıklamalarında bugün mümkün mertebe çabuk şekilde seçim takvimini yayımlayacaklarını ifade ederek hazırlanan genelgeleri yayımlamaya devam edeceklerini belirtti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA