Gündem

Yüksekova'da Cami Açılışına 5 Bin Kişi Katıldı

HAKKARİ’de 6 yıl önce vefat eden AK Parti Hakkari eski milletvekili Mustafa Zeydan adına oğlu Teoman Zeydan tarafından yaptırılan cami Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve bölgedeki aşiret önderlerinin katıldığı törenle ibadete açıldı.

Yüksekova Yeni Mahalle’de geçen yıl 370 metrekare alan üzerinde inşa edilen, 3 katlı bin kişi kapasiteli cami ibadete açıldı. Yüksekova’da 25 yıl Belediye Başkanlığı, Doğru yol Partisi ve AK Partiden de 19, 20 ve 22’9nci dönem Milletvekilliği yapan Mustafa Zeydan adına yapılan caminin açılışına Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari 23’üncü Dönem Milletvekili ve Zeydan’ın oğlu Dr. Rüstem Zeydan, Hakkari eski Milletvekilleri  Esat Canan, Fehmi Öztunç, Hakkı Töre, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdürrezzak Ateş, Diyanet İşleri Başkanı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, Hakkari il Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Pinyanişi Aşireti Lideri Osman Zeydan, Büyükçiftlik Beldesi Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Hakkari il Müftüsü Faruk Gürbüz ve 5 bin kişi katıldı. Kuran’ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Mustafa Zeydan’ın oğlu AK Parti 23’üncü dönem Milletvekili Dr. Rüstem Zeydan, babası adına yaptırılan caminin açılışına katılan bütün davetlilere teşekkür etti. 

ÖNEMLİ ESER

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak eski Milletvekili Mustafa Zeydan adına yaptıran caminin Yüksekova için önemli bir eser olduğunu, ahlaki donanımların arttırabileceği böyle bir eseri kazandırdıkları için Zaydan Alisei’ne ve Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür ettiğini söyledi. Diyanet İşleri Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit de şöyle konuştu:

“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak son zamanlarda 90 bin camimizi mihrabıyla bu mabet, minberiyle bir mektep olmasını arzu ediyoruz. İnsan kaynağı olan, ilim mektebi olan her yerin camiler olmasını arzu ediyoruz. Bu vesileyle Zeydan ailesinin yapmış olduğu bu eseri tüm nesillere, tüm insanlığa,tüm insanlarımıza hayırlar getirmesini,faydalar getirmesini, mekteb olmasını arzu ediyoruz.”

Vali Toprak ve bareberindekiler daha sonra caminin açılışını yaptı. Açılışın ardından cuma namazı öncesi din görevlileri tarafından Mustafa Zaydan için Kürtçe ve Türkçe mevlit okutuldu. Mevlidin ardından açılışa katılan yaklaşık 5 bin davetliye bir düğün salonunda yemek verildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA