Gündem

Yunanistan'ın göçmenleri geri itmesini önlemek için sınıra 1000 Özel Harekat polisi gönderildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan’a geçmek isteyen göçmenlerin yaşadığı hareketliliği görmek için Türkiye-Yunanistan sınırında helikopterle havadan inceleme yaptı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, şunları söyledi:

Yunanistan'ın göçmenleri geri itmesini önlemek için sınıra 1000 Özel Harekat polisi gönderildi!

* Biz artık buradan Yunanistan’a, Avrupa’ya geçecek göçmenlerle ilgili bir engelleme ortaya koymuyoruz. Türkiye, dünyanın sessiz kaldığı insani trajediye sahip çıktı. Avrupa ülkelerinin hiçbiri bu kadar bir yükü karşılayamaz.

FRONTEX KOLLUK KUVVETİ GİBİ ÇALIŞIYOR

* Yunanistan üç kişinin ölümüne sebebiyet verdi. 1978 model gaz fişeğini insanların üzerine sıktılar. Frontex (Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı) hepimizin ortak olduğu bir teşkilattır ama bir kolluk kuvveti gibi çalışıyor. 164 insanı yaraladılar.

* Sen çiftçilere av tüfeği vereceksin, insanların üzerine saldıracaksın. Gaz sıkan Yunan tarafıdır, biz de buna mukabele ediyoruz. Birçok insanın sığınma hakkını elinden alıp Türkiye’ye itmeye çalıştılar. 4 bin 900 sığınmacıyı Türkiye’ye itmeye çalıştılar. Geçen sene 7 bin 600 FETÖ’cüyü seve seve aldılar.

Yunanistan'ın göçmenleri geri itmesini önlemek için sınıra 1000 Özel Harekat polisi gönderildi!

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ GERİ İTMELERİ ENGELLEYECEK

* Dünden itibaren 1000 tam donanımlı Özel Harekat polisini Meriç sınırına getiriyoruz. Geri itmeleri engellemek amacıyla. Bunlara fırsat tanınmayacak. Uluslararası hukuk kurallarına göre Meriç Nehri’nin yarısını kullanma hakkımız var. Yunan polisi göçmenleri soyup çıplak halde geriye itiyorsa, bizim de o göçmenlerin hakkını savunma hakkımız var.

Yunanistan'ın göçmenleri geri itmesini önlemek için sınıra 1000 Özel Harekat polisi gönderildi!

Yunan medyası, makamları ve bakanlarının yalan üzerine yalan konuştuklarını belirten Bakan Soylu, şunları kaydetti:

“Biz niye karşı tarafa gaz sıkalım. Biz insanların geçmesi için, eğer geçmek istiyorlarsa, buyurun geçin. ‘Biz engellemiyoruz’ diyoruz. Türkiye niye Yunan tarafına gaz sıksın. Gaz sıkan Yunan tarafıdır, bizim karakollarımıza gaz sıkıyorlar. Biz de buna mukabele ediyoruz. Şu andan itibaren, sabah itibarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizle de konuştuk, gerekli tedbirleri de aldık, bin özel harekat polisini, Meriç’in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla. Tekrar söylüyorum; geri itmeleri engellemek amacıyla tam donanımlı bin özel harekat polisini sabah itibarıyla intikal ettirdik ve zodyak botlarıyla beraber artık orada insanlara kötü muamele edenlere fırsat tanınmayacak. Onların uluslararası kural ihlali çerçevesinde gerçekleşen birtakım girişimlerini engelleyebilecek seviyede kendi sınırlarımızı bu vesileyle bir geri itmeden kurtarabilecek seviyede gerekli tedbirlerimizi aldığımızı ifade etmek istiyorum.”

Bakan Soylu, 139 bin 70 kişi Edirne’den Yunanistan’a geçtiğini de söyledi. 

Soylu, Yunanistan’ın aileleri engellemek için çocukları ciddi derecede darbettiğini de belirtti.