Gündem

Yüzde 10’luk seçim barajı aşağı çekilecek! Tamamen ortadan kalkacak

Seçim barajı hakkında Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

SEÇİM BARAJI ORTADAN KALKACAK

Sarıkaya yazısında, “Yıllardır tartışılan yüzde 10 barajı da öyle görünüyor ki bu dönemde ilk kez aşağı çekilecek; belki de ortadan tamamen kalkacak” ifadelerini kullanması herkesi şok etti.

YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI

Bugünkü köşe yazısında TBMM’nin bir aylık aranın ardından tekrar çalışmaya başlayacağını aktaran Sarıkaya, “İttifak ilişkilerinin yeniden şekillenmesinden tutun da bundan böyle seçimlerin işleyişinin nasıl yürüyeceğine kadar birçok konu bu dönemde açıklığa kavuşacak. Yıllardır tartışılan yüzde 10 barajı da öyle görünüyor ki bu dönemde ilk kez aşağı çekilecek; belki de ortadan tamamen kalkacak.” dedi.

Öte yandan Sarıkaya’nın açıklamalarının devamı şöyle:

Belki de büyük şehirlerdeki seçim bölgelerini daha daraltan, çok sayıdaki bölge sistemine geçilecek. Yeni seçim sisteminin nasıl şekilleneceği ve barajın hangi düzeyde kalacağı ittifak içinde olmayan partiler arasında işbirliğine de yol açabilir. Çünkü düşük oy oranlarına sahip partilerin hiçbiri daraltılmış bölge sistemini istemiyor. Bu da AK Parti ile MHP’nin ya da CHP ile İYİ Parti’nin konuya yaklaşımlarını farklılaştırıyor.”