Gündem

Zabıt Katibi, Yazı İşleri Müdürünün 1,5 Milyon TL'lik Dolandırıcılığını Ortaya Çıkardı

Ankara Adliyesinde çalışan zabıt katibi, Yazı İşleri Müdürü Nahide Ş.’nin bilirkişi oyunuyla 1,5 milyon TL’lik oyununu ortaya çıkardı. Nahide Ş.’nin 29 yıla kadar hapsi istendi. Nahide Ş. ödemeleri düzenleyerek dolandırıcılık düzenlediği dönemlerde psikolojik rahatsız olduğunu iddia ederek “hakimlere ve insanlara zarar vermeyi seviyorum” dedi.

Ankara Adliyesinde çalışan bir zabıt katibi tarafından dolandırıcılık oyunu ortaya çıkarıldı. Devleti 1.5 milyon lira zarara uğratan Yazı İşleri Müdürü dolandırıcılığıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Konu ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir iddianame hazırlandı. Söz konusu iddianamede Yazı İşleri Müdürü Nahide Ş.’nin yanı sıra şüpheli bilirkişiler ile katibin beyanlarına yer verildi.

“ZARAR VERMEYİ SEVİYORUM”

Nahide Ş. şüphelilerin üçünün adliyede birlikişilik yaptıklarını birini aile dostu olması dolayısıyla tanıdığını ifade etti. Ayrıca Nahide Ş. soruşturmanın başından beri izlediği taktiği devam ettirip “psikolojik rahatsızlık” savunmasını da devam ettirdi. Ayrıca Nahide Ş. hastanede tedavi gördüğünü belirterek  şu açıklamayı yaptı:

“Sarf kararlarını hangi tarihten itibaren yazdığımı bilmiyorum, sahte olup olmadıklarını da bilmiyorum. O dönemde psikolojik olarak rahatsızdım. Özel bir psikiyatri merkezinde tedavi gördüm, ancak tarihini hatırlamıyorum. Çalıştığım hakimlere ve insanlara zarar vermeyi seviyorum”

Konu ile ilgili olarak Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın aktardıklarına göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede savunması sonrasında Nahide Ş.’nin Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edildiği, psikiyatrik değerlendirmeler yapıldığı ifade edildi. Değerlendirmeler sonucunda “gözlem altına alınmasına gerek olmadığı”na dair rapor düzenlendiği ifade edildi. 

“SAHTE OLARAK DÜZENLEDİĞİNİ TESPİT ETTİK”

Yapılan dolandırıcılığın ortaya çıkarılmasında rol oynayan zabıt katibi N. S. ise Nahide Ş.’nin ‘rahatsızlık’ iddiasını çürüttü ve şu açıklamalarda bulundu:

“Birlikte görev yaptığımız süre boyunca psikolojik bir rahatsızlığı olduğuna dair gözlemim olmadı. Talimat evrakını kilitli dolabında saklıyordu, şubat ayında aşırı şekilde ödeme kağıdı düzenleyince durumu hakime anlattım. Araştırmalarımız sonucunda ödeme kağıtlarının sahte olarak düzenlendiğini tespit ettik” 

Dolandırıcılık oyununda şüpheli olan bilirkişiler ise pişmanlık hükümlerinden yararlanmak ve zararı gidermek istediklerini ifade ettiler. Bilirkişiler açıklamalarında “Bize ödenen ücretlere dair tespitlere itirazımız yok, pişmanız.” ifadelerine yer verdiler.

DAVA KISA SÜRE SONRA GÖRÜLMEYE BAŞLANACAK

Hazırlanan iddianamede Nahide Ş. hakkında 29 yıla kadar hapis isteniyor. Nahide Ş.’nin 4 bilirkişiye usulsüz olarak toplam 1 milyon 502 bin TL ücret ödenmesini sağladığı belirtildi. Ayrıca şüphelilerin mal varlıklarına tedbir kararı konuldu. 5 şüphelinin yargılanacağı dava kısa süre sonra Ankara Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanacak.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA