Gündem

Zabıtaya Dayak Konusuna İstanbul Büyükşehir Belediyesi El Attı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali sinirlendiği zabıta memuruna dayak attı. Yediği dayağa dayanamayan zabıta memuru bayılmıştı. Söz konusu görüntüler ortaya çıktı ve sosyal medyada vatandaşlar büyük tepki gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise yaptığı açıklamasında Tayfun Karali’nin görevden alındığını ve hakkında soruşturma açıldığını ifade etti.

Konu ile ilgili görüntüler 1 hafta önce İstanbul Kartal’da bulunan zabıta müdürlüğünde çekildi. Bu görüntüler ise ortaya çıkardı ve izleyenleri hayrete düşürdü. Zabıta memurunun emniyet şeridini kullandığını gören Tayfun Karali sürücüyü yanına çağırdı. Daire Başkanı Tayfun Karali kızdı bağırdı ve zabıta memuru Karali’yi hazır olda dinledi.

ZABITA DARP RAPORU ALDI

Tayfun Karali bağırmakla yetinmedi ve zabıta memurunu herkesin ortasında tokatladı. Ekmeğinden olmamak için sesini çıkarmayan zabıta memuru Karali’nin karşısında başını önüne eğip bekledi. Bu yaşananlara ise zabıta memuru daha fazla dayanamayarak bir süre sonra bayılıp kaldı. Yardımına ise çevredekiler koştu ve hastaneye kaldırıldı. Kendinden geçen ve hastaneye kaldırılan zabıta memuru darp raporu aldı. 

Yaşanan bu üzücü olay sosyal medyada büyük tepki çekti. Konu ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise bir açıklama yaptı ve Tayfun Karali’nin görevden alındığını bildirdi. Ayrıca Mevlüt Uysal açıklamalarında Tayfun Karali hakkında soruşturma başlatıldığını da bildirdi.

MEVLÜT UYSAL’IN AÇIKLAMALARI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal açıklamalarında “Zabuta memuruna şiddet görüntüleri çok üzücü ve insanlık adına utanç vericidir. Ben de tepkilerini gösteren vatandaşlarımızla aynı duyguları yaşadım. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde konumu ve sıfatı ne olursa olsun her çalışanımız saygıdeğerdir.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca açıklamalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal “Zabıta kardeşimize yapılan çirkin muamele nedeniyle Zabıta Daire Başkanını görevden uzaklaştırdım ve hakkında soruşturma başlattım. Vatandaşlarımız gerekli işlemlerin titizlikle yapılacağından emin olsunlar.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. vay ülkemin haline izlerken sizinde içiniz cız etti demi. bu görüntüyü ülkenin idarecilerine izletin ki durumu anlasınlar. o gariban zabıta korkak olduğu için değil gariban olduğu için karşılık vermedi o kendini yönetici sanan karaktersize.

  2. Öncelşkle zabıta memuru abimize acil şifalar diliyorum. Kesinlikle o abinin yaşadıklarını unutması için güzel bir tatile gönderilmesini istiyorum. Bu zamanda şiddete şiddetle karşılık vermeyen değerlerini koruyan abimizi kutluyorum. Artık bu görüntü ibret olsun bazı üst düzey görevlilere. Mazlumun yanında Allah var. Bak böyle çıkarır ortaya Rabbim haksızlıkları.