Gündem

Zaman Gazetesi Binasının Önünde Ortalık Karıştı

Cop ve Biber Gazlı Müdahele Yapıldı
Zaman gazetesine mahkeme tarafından kayyım atanmasından sonra sular durulmuyor.Dün akşam toplanan kalabalığa polis müdahelesi yapılmıştı. Biraz önce toplanan grubu polis cop ve biber gazı kullanarak dağıttı.  Zaman Gazetesi’ne kayyyum atamasını protesto etme maksadıyla toplanan kalabalık polisin şiddetli müdahelesiyle karşılaştı.

İzinsiz Eyleme Polis Müdahalesi
Bahçelievler’de bulunan zaman gazetesi binasının önünde toplanan okuyucular ve gazete çalışanlarının izinsiz eylem yaptıklarını belirten polis dağılmaları yönünde ikazda bulundu. Protestocuların arasında bayanlarda bulunuyordu. İkazlarına yanıt verip eylemi sonlandırmayan emniyet güçleri protestocu gruba cop ve gazla müdahele etti.

Yaralılar Olduğu Bildiriliyor
Kayyum atamasına tepki gösteren protestocular kararı eleştiren pankatlar taşıyordu. Müdahelenin sert olduğundan yakınanlar “özgür basın susturulamaz” sloganları attı.Müdahelenin şiddeti artınca kalabalık grup arka sokaklara dağıldı. Aralarında bayanlarında bulunduğu protestoculardan yaralananlar olduğu bildiriliyor.

Mahkeme’nin zaman gazetesi’ne kayyum atamasının yankıları sürüyor. Mahkeme kararını haksızlık olarak gören bir grup gazete önünde protesto eylemi düzenledi.

Sabah Saatlerinde İşe Gelen Zaman Gazetesi Personeline Kimlik Kontrolü
Sabah saatlerinde zaman gazetesi çalışanları da polis süpriziyle karşılaşmıştı. Zaman Gazetesi binasına mesai için giden çalışanlara girişde kimlik kontrolü yapılmıştı. Mahkeme tarafından atanan kayyumlar da belli olmuştu. Ayrıca dün İzmir’de paralel yapıya finansal destek verdiği iddaasıyla tutuklanan E.A isimli iş adamının 4 adet şirketine de kayyum atanmıştı. Habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz ;