Gündem

Zeytin Dalı Harekatı Hakkında Hükümetten Açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ kendine ait sosyal medya hesabı üzerinden Afrin’e yönelik başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı”na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı ile bu harekatın başladığını ve harekat süresince temel ilkelere riayet edecek ve harekatın hedeflerine başarıyla ulaşmasını müteakip bölgeden ayrılacağını ifade etti.

HAREKATIN AMACI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarında Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu harekatı neden başlattığını da ifade etti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın açıklamalarına göre Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak, teröristlerin sınırdan sızmasını önlemek, bölgede terör koridoru oluşturulmasını engellemek, bölgeyi DEAŞ, PKK, PYD ve YPG terör örgütleri ve teröristlerinden arındırmak, bölgede huzur, barış, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek, bölge halkının can, mal emniyetini sağlamak, bölge halkı üzerindeki baskı, tehdit ve korkuyu kaldırmak, bölgedeki mazlum, mağdur Türkmen, Kürt ve Arapları terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak amacı ile Türk Silahlı Kuvvetleri bu harekatı başlattı.

Ayrıca Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarında “Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı ile bu harekatı başlatmıştır. Harekat süresince de bu temel ilkelere riayet edecek ve harekatın hedeflerine başarıyla ulaşmasını müteakip bölgeden ayrılacaktır.” ifadelerine yer verdi.

“RABBİM MEHMETÇİĞİMİZİ KORUSUN”

Son olarak Bekir Bozdağ açıklamasında “Yüce Rabbim, milletimizin, ordumuzun ve yurdumuzun muhafızı, yar ve yardımcısı olsun. Yüce Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın. Yüce Rabbim, kararlarımızı, adımlarımızı ve uygulamalarımızı doğru, isabetli kılsın. Yüce Rabbim, düşmanın hile ve tuzaklarından askerimizi, Mehmetçiğimizi korusun.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA