Gündem

Zonguldak Valisi Bektaş sağlık personellerinden özür diledi

Sağlık personellerini suçlayarak corona virüsü salgının faturanın ağırlaşmasına neden olduklarını dile getiren Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, “Misafir ettik, yedirdik ücret almadık” ifadeleri sonrasında sağlık personellerinden özür diledi.

Sosyal medyada gündem olan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, son dakika özür açıklaması yayımladı.

VALİ ERDOĞAN BEKTAŞ SAĞLIK PERSONELLERİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

Vali Bektaş özür açıklamasında, “17 Nisan tarihinde valilikte düzenlenen basın toplantısında ilimizle ilgili Pandemi konuları konuşulmuş, olayın geldiği aşama, alınması gerekli önlemler, yapılan çalışmalar, aksayan hususlar, olayın kökenleri ve etkenler konuşulmuş, kamuoyundaki tereddütler giderilmeye çalışılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın açıklaması şöyle:

“Bu çerçevede sağlık çalışanlarımızın kendilerini koruyamamalarından kaynaklı husus da gündeme gelmiş, bu konunun çözümü için de yapılacaklar açıklanmıştır. Konuşmanın basına yansımasıyla konuşmada sağlık çalışanlarımızı, kastı aşsa da üzecek, yanlış anlamaya uygun ifadelerin telaffuz edildiği ortaya çıkmıştır.

“Tabii ki konunun asıl sahibi sağlık camiasını üzmek gibi bir kasıt asla söz konusu değildir. Her şeye rağmen bu sıkıntılı günlerde sağlık çalışanlarımızın üzülmesine sebep olmuşsak kendilerinden açık yüreklilikle özür diliyorum.”