Gündem

Kararname çıktı: Sağlık çalışanlarına ücretsiz konaklama imkânı!

Sağlık çalışanları, hastanede çalıştıkları süre boyunca, evdeki 65 yaş üstü ya da risk grubunda olan yakınlarını etkilememek adına, kendilerine tahsis edilen kamu tesislerinde ücret ödemeden konaklayabilecek. Bunun yanında bazı oteller de kapılarını sağlıkçılara açarak, konaklamaları için davette bulundu.

KARARNAME ÇIKTI

Görev yapılan yere en yakın kamu tesislerinde konaklayabilecek olan sağlık çalışanları için sevindiren haber geldi. Konuyla ilgili çıkartılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre artık sağlık çalışanları, evdeki yakınlarını riske atmadan çalışabilecek.

Kararname çıktı: Sağlık çalışanlarına ücretsiz konaklama imkânı!

Türk Sağlık Sen Konukevi’nde konaklayan ve Ankara Eğitim Hastanesi’nde Koronavirüs salgınında görev alan hemşire Burcu Bayer, hastanede çalıştığı süre boyunca evine risk götürmek istemediğini söyledi. Bayer, ““Hastanede aldığım riski eve taşımak istemiyorum. Vardiyamız sebebiyle bir gün çalıştıktan sonra iki gün burada kalıyorum” dedi. Boş zamanlarda vaktini kitap okuyarak geçiren hemşire, konakladığı yerde karantinada gibi hareket ettiğini ve dikkatli olduğunu ifade etti.

HER ODADA TEK KİŞİ KALIYOR

Türk Sağlık Sen Konukevi müdürü Fatih Gülderen, 22 Mart’tan beri, sağlık çalışanları için ücretsiz olarak kapılarını açtı. Tesis içerisinde normalde 88 kişi konaklarken, salgından dolayı, her odada 1 kişinin konakladığını söyledi. Konaklayan sağlık görevlisi sayısının günlük olarak değişebileceğini söyleyen Gülderen, “Tesisimizde konaklayan sağlıkçıların sayısı günlük olarak değişiyor. Sürekli tesisimizde kalanların yanı sıra günlük olarak gelen sayı da çok” açıklamasında bulundu.

Kararname çıktı: Sağlık çalışanlarına ücretsiz konaklama imkânı!

OTELLER DE BU HİZMETİ VERMELİ

22 Mart tarihinden itibaren, salgın için gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarına kapılarını açtığını söyleyen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel başkanı Önder Kahveci otellerin de bu hizmeti vermesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

“Özellikle büyükşehirlerde hastanelere yakın oteller de dâhil olmak üzere bu imkân sunulmalıdır. Sağlık çalışanları evlerine risk götürmek istemiyorlar. Kimisinin yaşlı anne babası var. Kronik hasta olan yakını var. Kendileri fedakârca görev yapıyorlar, ailelerini korumak istiyorlar”