Genel

Adalet Bakanlığı 2 Bin 750 Hakim ve Savcı Adayı Alımı Başvuruları Başladı !

Adalet Bakanlığı, tespit edilen hakim ve savcı ihtiyacı doğrultusunda bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilanda 2.750 hakim ve savcı adayı alınacağı duyuruldu. İlgili ilan Adalet Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı resmi sitelerinde yayımlandı. İlgili ilan için başvuru süreci başladı.

Alım Yapılacak Kadro ve Sayılar:

* Hakim ve Savcı Adayı (2.750)

Kimler Hakim ve Savcı Adayı Alımına Başvurabilir?

* Adalet Bakanlığı hakim ve savcı alım ilanına başvuru yapacak adayların; T.C. vatandaşı olmak, avukatlık mesleğinde en az 3 yıl fiilen çalışmış olmak, 1 Ocak 1972 ve sonrasında doğmuş olmak, adli yargı hakim ve savcı adaylığı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını (doğum tarihi 01.01.1982 ve daha sonra olanlar) doldurmamış olmak, Hukuk fakültesi veya dengi oku mezunu olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, askerliğini yapmış, muaf veya tecilli olmak şartlarına haiz olmaları gerekiyor.

Başvuru İçin Gereken Belgeler Neler?

* Avukatlık ruhsatnamesinin örneği

* Erkek adaylar için askerlik yaptığına veya ilişiği olmadığına ya da ertelendiğine yahut yedeğe geçirilmiş olduğuna dair belge

Aday Başvuru Kayıt Bilgileri Formunu

* Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet sayfasından (www.pgm.adalet.gov.tr) temin edecekleri Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı İle Avukatlık Mesleğinden İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavları Başvuru Formlarını

* Hukuk Fakültesinden mezun olduğunu gösteren diplomasının onaylı örneği

ÖSYM’nin konuya ilişkin duyurusu şöyle:

” 2017 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2017-Adli Yargı) ile 2017 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2017-Adli Yargı-Avukat), 3 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da uygulanacaktır.

Hem Adli Yargı Sınavına hem de Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuran adaylar ile sadece Adli Yargı Sınavına başvuran adaylar, saat 10:00’da sınava başlayacaklardır. Sadece Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuran adaylar ise saat 11:00’de sınava başlayacaklardır. DİKKAT!Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır.

Başvurular, 6-13 Nisan 2017 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri) aracılığıyla elektronik ortamda alınacaktır.

Sınava başvuru yapacak adayların Ek’te yer alan Sınava İlişkin Genel Bilgiler Temel İlke ve Kurallar bilgi metnini dikkatle incelemeleri gerekmektedir.