• Haberler
  • Gündem
  • HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Tutuklandı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Tutuklandı

Terör soruşturması kapsamında gece Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanması talebiyle sevk edildiği Diyarbakır 2.Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Terör soruşturması kapsamında gece Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanması talebiyle sevk edildiği Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

- Demirtaş'a yönelik suçlamalar

Hakkında en fazla dosya bulunan HDP İstanbul Milletvekili ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fezlekelerinde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına suç işlemek" gibi suçları işlediği yer alıyor.

Demirtaş'ın dosyasında yer alan diğer suçlar şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Cumhuriyeti ve TBMM'yi alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak, terör örgütü PKK propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, 298 sayılı kanuna muhalefet, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, 2911 sayılı kanuna muhalefet, hakaret, suç işlemeye alenen tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, kamu görevlisinin aleyhine iftira, suç işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme, devletin birliği ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs."

KAMUPERSONELİ.NET - AA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme