HDP Eski Milletvekili Sırrı Süreyyan Önder Hakkında Tahliye Kararı
TAHLİYE EDİLDİ Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in tahliyesine karar verildi.Anayasa Mahkemesi6 Aralık 2018 tarihinde cezaevine giren eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in ifade özgürlü
TAHLİYE EDİLDİ
Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in tahliyesine karar verildi.
Anayasa Mahkemesi6 Aralık 2018 tarihinde cezaevine giren eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar vermişti. Eski HDP milletvekili Önder'in avukatı Arzu Eylem Kayaoğlu bir açıklama yapmıştı.
Kayaoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:
"İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesi kararına uyarak tahliye kararı verdi. Birkaç saat sonra tahliye bekliyoruz"
Önder'in avukatı Ramazan Demir, "Ne kadar geç uygulansa o kadar iyi mantığındalar herhalde. Dünden bu yana karardan haberleri var ama olabildiğince en ağır şekilde süreci ilerletiyorlar. Bu bir nevi Anayasa Mahkemesi kararına direnmektir. Dün tahliyesini beklemekten ziyade Anayasa Mahkemesi kararı var. Kararın ardından derhal serbest bırakmaları gerekiyordu. Ama onlar keyfe keder eve gittiler. Bugün incelemeye başladılar ve savcılıktan mütalaa istediler. Mütalaadan sonra karar çıkacak" demişti.
Bakmadan Geçme





