Hem ekmeğe hem de ulaşıma büyük zam geldi! Bugünden itibaren geçerli!
Son dönemlerde pek çok gıda, giyim ve kişisel bakım ürünlerine zam gelirken, bir zam da ekmek fiyatlarına geldi.Gelen son dakika haberine göre Ankara'da ekmek fiyatlarına zam geldi.
Son dönemlerde pek çok gıda, giyim ve kişisel bakım ürünlerine zam gelirken, bir zam da ekmek fiyatlarına geldi. Gelen son dakika haberine göre Ankara’da ekmek fiyatlarına zam geldi. 1,75 TL’den satılan ekmek bugünden itibaren 2.25 TL’ye satılacak. Başkentte ekmek fiyatlarının yanı sıra ulaşım fiyatlarına da zam yapıldığı duyuruldu.
Beklenen zam kararı Ankara’da da alındı. Ankara’da ekmek fiyatlarına bugün zam geldi. Cuma gününden itibaren geçerli olacak ekmek zammına göre 200 gram ekmek bundan sonra 1,75 TL yerine 2,25 TL’ye satılacak.
KABUL EDİLDİ
Konuyla ilgili açıklama Ankara Fırıncılar Odası, ekmek fiyatlarının zamlandığını duyurdu. 23 Kasım akşamı ekmek zammına ilişkin yazı gönderen kurum, ekmek fiyatlarının Ankara Valiliğindeki komisyon ile oy birliğiyle kabul edildiğini ve yürürlüğe girdiğini açıkladı.
BUGÜN BAŞLADI
Oda'ya bağlı esnaflara gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: "Değerli meslektaşlarımız, bilindiği üzere Ankara Valiliğin itirazı üzerine bu gün komisyon toplanmıştır. Komisyonda oy çokluğuyla 2.25 TL tarifemiz yürürlüğe girmiştir. Perakende Ticaret kanunu bayi ve iskontoları yönetmeliği gereği market, zincir market ve süper marketlere (A101, ŞOK,BİM dahil ) %20 olarak (iskonto) belirlenmiştir. Bu yönetmeliğe uyum sağlamayan fırıncı veya market, zincir market ve süper marketler uyum sağlamazlarsa Oda'mıza fırın veya marketlerin adreslerini firma ismini bize bildirmenizi istiyoruz. Bakanlıkla yaptığımız son görüşmede Bakanlığın 'Perakende Ticaret Kanunu' bayi iskontoları ve ekmek iadesi (%5) yönetmeliğine uymayan firmaları Bakanlığa bildirilmesi istenmiştir. Bakanlığın bu konuda gerekli yasal ve cezai işlemler yapacağı tarafımıza bildirilmiştir. Değerli meslektaşlarımız, Firmalarınızda cezai işlemlere maruz kalmamanız için 'Perakende Ticaret Kanunu İskonto Yönetmeliği'ne uymanız gerekmektedir. 26.11.2021 Cuma günü Ankara'da ekmek fiyatları 2,25 TL olarak yürürlüğe girecektir. Artan maliyetler karşısında firmalarımızın zarar etmemesi için kanunlarla bize verilen hakları riayet etmenizi temenni eder, işlerinizde başarılar dileriz. Ankara Fırıncılar Odası."
ULAŞIMA DA ZAM GELDİ
Bakmadan Geçme





