- Haberler
- Gündem
- Henüz 3. doz aşısını olmayanlar dikkat! Vakalar günlük 110 bini aşınca açıklama geldi!
Henüz 3. doz aşısını olmayanlar dikkat! Vakalar günlük 110 bini aşınca açıklama geldi!
Omicron varyantı nedeniyle ülkemizde günlük vaka sayıları son 24 saat itibariyle 110 bini aştı.Aşılamada 3.
Omicron varyantı nedeniyle ülkemizde günlük vaka sayıları son 24 saat itibariyle 110 bini aştı. Aşılamada 3. dozlara geçilmesine rağmen vaka sayılarının neden artmaya devam ettiği tartışmaları bazı kesimlerce sürerken uzmanlardan da takviye dozlar olarak nitelendirilen
3. doz
aşılarla ilgili flaş açıklama geldi.
Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) göre, takviye doz aşılar koronavirüsün Omicron varyantına karşı çok daha güçlü bir koruma duvarı oluşturuyor. Bu şekilde de Omicron varyantından kaynaklı hastalıkların hafif geçirilmesinde özellikle etkili olduğu belirtiliyor.
EMA tarafından yapılan basın açıklamasında, Paxlovid ve Veklury isimleriyle satılan "remdesivir" antiviral ilacının, Omicron kaynaklı enfeksiyonların tedavisinde kullanılabileceği bildirildi. Açıklamada, aşılamanın ve özellikle takviye dozların Omicron nedeniyle yaşanan hastalıkların hafif semptomlarla geçirilmesini sağladığı da belirtildi.
3. Doz Aşılamada 12-15 Yaş Grubu İçin De Onay İstenecek
Pfizer-Biontech'in aşısının takviye dozunun, 16-17 yaş aralığında kullanımı için değerlendirmelerin sürdüğü aktarılan açıklamada, yakın zamanda 12-15 yaş için de talepte bulunulacağı ve her ikisi için de kısa süre içinde karar verileceğine işaret edildi. Açıklamada, EMA'nın mevcut aşıların ikinci takviye dozunun gerekliliği konusunda inceleme yapacağı, halihazırda buna gerek duyulmadığı kaydedildi.
Bakmadan Geçme





