Hilal Kaplan'ın TRT yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına tepki!
İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Hilal Kaplan'ın TRT yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına tepki gösterdi.Konuya ilişkin Türkkan şu açıklamalarda bulundu ''TRT, çözüm sürecinin borazanı hâline gelecek'' Bugün Res
İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Hilal Kaplan'ın TRT yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına tepki gösterdi. Konuya ilişkin Türkkan şu açıklamalarda bulundu;
''TRT, çözüm sürecinin borazanı hâline gelecek''
Bugün Resmî Gazete'de TRT Genel Müdürlüğüne ve yönetim kurulu başkan ve üyeliklerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atamalar yayınlandı. Görev süresi sona eren İbrahim Eren'in yerine Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı Genel Müdür olarak atandı. TRT Yönetim Kurulu Başkanı ise Prof. Dr. Ahmet Albayrak oldu. Düne kadar vatan haini Öcalan'a karşı ve kalleşler sürüsü PKK'ya karşı methiyeler düzen Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan da sayenizde yönetim kurulu üyesi olarak atanmış. Anlaşılıyor ki önümüzdeki dönemde TRT, çözüm sürecinin borazanı hâline gelecek. Bu tehlikeli zihniyet, Osman Öcalan'a TRT'de yemek programı sundurursa hiç şaşırmayın.
Evet, önümüzdeki süreçte o televizyona çıkardığınız Osman Öcalan'a TRT'de bir yemek programı yaptırırsınız artık, size de yakışır. Ama heveslenmeyin, biz buna müsaade etmeyeceğiz.
Kamu Görevlileri Etik Kurulu diye bir kurul var biliyorsunuz. Bu Kurulun amaçlarını anlatmama gerek yok, bu Kurula Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atamalar 9 Temmuzda Resmî Gazete'de yayınlandı. Kurul, bir etik kurul olduğuna göre yapılan atamaların da bu kelimeye uygun olmasını beklemek hepimizin en doğal hakkı ama öyle olmadı, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine uygun atamalar yapıldı. El öpmek isteyen bir profesör var bunların arasında, Cumhurbaşkanının elini zorla öpmek isteyen bir profesör. 3 eski AK PARTİ milletvekili var, 1 eski AK PARTİ belediye başkanı var, 1 AK PARTİ milletvekili adayı var, 2 tane Cumhurbaşkanı Başdanışmanı var ve kamuoyunun yakından tanıdığı bir eski Danıştay Başkanı.
Şimdi, buradan sormak istiyorum size: Bu bir etik kurulu olduğuna göre atanan üyelerin kamuoyunca tarafsızlığına inanılacak isimler olması gerekmiyor mu? Ya, kamu görevlilerini, etik değerler açısından, etik dışı yapılan atamayla göreve getirilen bu isimler mi denetleyecek, onu mu bekliyorsunuz? Bu soruların cevabını merak ediyoruz. Aslında, merak ettiğimiz bu soruların sizde cevabı da yok, onu da biliyoruz.
''TRT başka bir f tipi yapılanması içerisinde''
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bugün de TRT yönetim kurulu değişikliği yapıldı. Öyle ki önce yönetim kurulunu 7'den 9'a çıkarıyorlar, sonra mükerrer gazete bastırarak da oraya yeni görevlendirmeler yapıyorlar, yeni koltuklar yaratıyorlar, o koltuklara yandaşları oturtuyorlar. Tabii, bugün TRT F tipi yapılanmadan henüz kurtulmuşken başka bir F tipi yapılanmanın, Fahrettin Altun'un TRT üzerine kurduğu tahakkümün ve pelikan sürüsünün TRT'ye çöküşünü yaşamaktadır. Bunların içinde çok çeşitli isimler vardır ancak Hilal Kaplan Öğüt gibi bugünkü F tipi yapılanmanın oturttuğu, geçmiş F tipi yapılanmaya övgü düzen, övgü düzen cumhuriyetle, kazanımlarıyla sorunları olan her muhalif siyasetçiye ağzına geldiği sözü söyleyen, bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı dışında burada grubu bulunan bütün partilerin genel başkanlarına saldıran, geçmişte saldırmış ve bugün saldırmakta olan bir troliçeyi, trollerin kraliçesi troliçeyi oraya atadılar.
Bu ayıp, Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine de, bu yeni rejime de yakışan bir ayıptır, tam da nasıl bir rejim içinde olduğumuzu gösteren bir ayıptır. TRT, kamu yayıncılığını terk etmiştir. Hepimizin vergilerinden ödenen, vatandaşın bandrolüyle ödenen maaşları, böylesine trollere, böylesine SETA'ya, pelikan yapılanmasına arpalık hâline getirilmiştir.
Bakmadan Geçme





