HSK Adil Öksüz'ü Serbest Bırakan Hakimleri İhraç Etti

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2.Dairesi tarafından yapılan açıklamada Şemdinli Savcısı olarak tanınan Ferhat Sarıkaya'nın ikinci kez meslekten ihracına karar verildiği ifade edildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi tarafından yapılan açıklamada Şemdinli Savcısı olarak tanınan Ferhat Sarıkaya'nın ikinci kez meslekten ihracına karar verildiği ifade edildi.

SAVCI VE HAKİMLER İHRAÇ EDİLDİ

Ferhat Sarıkaya, Şemdinli iddianamesi sebebiyle meslekten ihraç edilmiş yapılan yasal düzenleme ile mesleğe iade edilmişti.

Ayrıca Ferhat Sarıkaya, darbe girişiminin ardından örgütle bağlantısı sebebiyle hakkında soruşturma açılması doğrultusunda itirafçı olmuştu. HSK 2. Dairesi tarafından Ferhat Sarıkaya hakkında iddialar değerlendirildi ve ikinci kez ihraç kararı alındı.

Tüm bunların yanı sıra HSK 2. Dairesi tarafından FETÖ'nün sözde "Hava Kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ü serbest bırakan eski hakimler Köksal Çelik ile Çetin Sönmez meslekten ihraç edildi.

KAMUPERSONELİ.NET

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme