• Haberler
  • Gündem
  • İlk Omicron yasağı geldi! Ocak ayında tamamen yasaklandı!

İlk Omicron yasağı geldi! Ocak ayında tamamen yasaklandı!

Omicron varyantını ülke genelinde vakaların yeniden 40 binden fazla olmasına neden oldu.Konuyla ilgili son dakika gelişmelerini paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarının yeniden artışa geçtiğinin altını çizdi.

Omicron varyantını ülke genelinde vakaların yeniden 40 binden fazla olmasına neden oldu. Konuyla ilgili son dakika gelişmelerini paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarının yeniden artışa geçtiğinin altını çizdi.

Vakaların artış gösterdiği bugünlerde ilk Omicron yasağı da geldi. Ocak ayında yapılması planlaan tiyatro, sergi, konser gibi çeşitli organizasyonlar ocak ayı için iptal edildiği duyuruldu. Valiliğin ve büyükşehir belediyesinin yaptığı yasak açıklaması haberimizde:

AŞILAMA YÜKSEK OLMASINA RAĞMEN VAKALAR ARTTI

Yasak kararının Eskişehir için alındığı duyuruldu. En az 2 doz aşı olan kişilerin oranı yüzde 85’e ulaştı. Ancak buna rağmen koronavirüste vaka sayıları artmaya devam ediyor. Valilik konuya ilişkin yaptığı açıklamasına ek olarak Büyükşehir Belediyesi ocak ayında yapılması beklenen sergi, tiyatro ve konser organizasyonlarının iptal edildiğini açıkladı.

VALİLİK AÇIKLADI

Eskişehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, vaka sayılarının artması sebebi ile yeni tedbir kararının alındığını duyurdu. Yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Vaka sayılarındaki artış hızı sebebiyle yapılan değerlendirme sonucunda; kamu ve özel kurum/kuruluşlar, eğitim kurumları ile restoran, kafe, otel, tiyatro, sinema, konser salonları, alışveriş merkezleri ve benzeri yerlerde ve tüm toplu etkinliklerin yapıldığı alanlarda Covid-19 pandemisi virüsünün yayılım hızının düşürülmesi amacıyla maske, mesafe, hijyen kurallarına uyulması hususunda kurum kuruluş yetkililerince gerekli tedbirlerin alınmasına ve vatandaşlarca azami hassasiyet göstermeleri gerektiğine Sağlık Bakanlığı COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi doğrultusunda alınması gereken tüm tedbirlerin uygulanmasına ve tedbirlerin uygulanmasına yönelik denetimlerin Kaymakamlıklarca oluşturulan denetim ekipleri tarafından eksiksiz şekilde yerine getirilmesine karar verildi"

OCAK AYI ETKİNLİKLERİ VE SERGİ AÇILIŞLARI İPTAL EDİLDİ

Belediye ise yaptığı açıklamasında "Şehrimizde artış gösteren vaka sayıları göz önünde bulundurularak Senfoni Orkestramızın ve Şehir Tiyatrolarımızın ocak ayı etkinlikleri ile sergi açılışlarımız iptal edilmiştir. Salgından korunmak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına hassasiyetle uymanızı rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme