• Haberler
  • Ekonomi
  • İş arayan, kendisini bir meslek dalında geliştirmek isteyenler cep harçlığı alarak meslek öğrenebilecek! İŞKUR meslek eğitim kurslarında detaylar belli oldu!

İş arayan, kendisini bir meslek dalında geliştirmek isteyenler cep harçlığı alarak meslek öğrenebilecek! İŞKUR meslek eğitim kurslarında detaylar belli oldu!

Türkiye'nin son yıllardaki en büyük problemlerinden biri olan işsizlik, pandemi döneminde daha da arttı.Artan işsizlik oranları ile birlikte iş bulma süreçleri de işsiz vatandaşlar için daha can sıkıcı bir hal almaya başladı.

Türkiye’nin son yıllardaki en büyük problemlerinden biri olan işsizlik, pandemi döneminde daha da arttı. Artan işsizlik oranları ile birlikte iş bulma süreçleri de işsiz vatandaşlar için daha can sıkıcı bir hal almaya başladı. Ancak Türkiye İş Kurumu, çeşitli sektörlerde ve çeşitli illerdeki iş imkanları ile iş arayan vatandaşları buluşturmak üzere yola koyuldu. Geniş altyapısı ile internet üzerinden de iş arama imkanı tanıyan İŞKUR, ayrıca mesleki eğitim kurslarıyla da istihdamı desteklemeye devam ediyor. Mesleki beceriyi artırarak çeşitli meslek dallarında istihdamı da artırmayı hedefleyen İŞKUR, mesleki eğitim kurslarında ayrıca günlük harçlıklar da verebiliyor. İşte detaylar…

İŞKUR’dan Mesleki Eğitim Kursları

Haber

İŞKUR, işsiz vatandaşlar için ya da mesleğinde kendisini geliştirmek isteyenler için mesleki eğitim kursları veriyor. Burada amaç, işsiz vatandaşların bir meslek dalında kendilerini geliştirmelerini sağlamak ve onlara istihdam sahası oluşturmak. Öte yandan mesleki açıdan kendisini geliştirenlere de bu noktada istihdam alanı oluşturuluyor. İŞKUR’un düzenlediği bu kurslar yüzde 50 istihdam garantili olarak düzenleniyor ve bu kurslardan yararlanmak isteyenlerin bazı şartları karşılaması gerekiyor. Bunun için 15 yaşını tamamlamış olmak ve İŞKUR’a kayıtlı olmak gerekiyor. Ayrıca tercih edilen meslek dalına uygunluk da bu aşamada şart olarak aranıyor.

Kimler Kurslara Katılabilir?

İŞKUR’un aradığı şartları karşılayan, kursa devam etmesine engeli olmayan, açık öğretim ve yükseköğretim öğrencileri, tarımsal faaliyeti olanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar, isteğe bağlı sigortalılar da İŞKUR’un bu kurslarından yararlanabiliyor. Kurslar en az 5 ve en fazla 8 hafta, haftada en fazla 6 gün şekilde devam ediyor. 160 fiili günü geçmeyen mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara ayrıca belirli miktarlarda ödemeler yapılıyor ve bu ödemeler meslek gruplarına göre değişiklik gösterebiliyor. Buna göre bu şartları karşılayan kişilere en az 49 ve en fazla 106 TL ödeme yapılıyor.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme