İş İlanları

8 Belediye Başkanlığı KPSS Şartsız Belediye Personeli Alım İlanı Yayımladı

Belediye Başkanlıkları yayımladıkları ilanlar ile farklı eğitim seviyelerinden mezun adaylar arasından belediye personeli alımı yapmaya devam ediyorlar. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza 8 farklı belediye tarafından yayımlanan ve en az lise mezunu adayların başvuru yapabilecekleri belediye personeli alım ilanlarını derledik. İşte bilinmesi gereken ayrıntılar;

ALIM YAPACAK BELEDİYELER

Yayımladıkları ilanlar ile belediye personeli alımı yapacağını duyuran belediyeler arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ümraniye Belediyesi,Batman Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Büyükşehir, İstanbul Eyüpsultan Belediyesi bulunuyor. 

Kadrolara İlişkin Detaylar

Yukarıda yer alan belediye başkanlıkları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında çok çeşitli kadrolarda personel alım ilanları bulunuyor. Bu ilanlara arasında Büro ve Ofis Personelleri, Şoför, Operatör gibi saha personelleri, Güvenlik Görevlisi ve çeşitli kadrolarda işçi alım ilanları yer alıyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Belediye Personeli alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını yapmadan önce ilanı yayımlayan belediye tarafından belirlenen başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Bu başvuru koşulları her ilanı yayımlayan kuruma göre farklılık gösteriyor. Ayrıca ilanı yayımlayan kurumlar tarafından belirlenen bu koşullar için alım yapılacak pozisyonlar için özel şartlar da talep edilebiliyor. 

Belediye personeli alım ilanları için talep edilen bu koşulları sizlerle paylaşıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Belediyeler tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan pozisyonlar için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, işe alım sürecinde yaptırılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Belediye Personeli alım ilanlarına başvuru yapacak adayların başvurularını ilanı yayımlayan belediyenin ilgili birimlerine şahsen yapmaları gerekiyor. Ayrıca başvurular sırasında adaylardan bazı başvuru evrakları talep ediliyor. Bu tür detayları ve ilanlara dair yayımlanan ilan metinlerine ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantıları kullanabilirsiniz.