İş İlanları

Adalet Bakanlığı CTE İstanbul'da TYP Kapsamında Personel Alımı Yapacak

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan TYP personel alım ilanlarına bir yenisi eklendi. 

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Kurumlarının, İstanbul Bahçelievler’de bulunan bir birimine TYP kapsamında personel alımı yapılacağı açıklandı. Çevre Temizliği pozisyonuna yapılacak personel alım ilanına başvuru koşullarını ve başvuru sürecine dair detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

TYP PERSONEL ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Toplum Yararına Program kapsamında yapılacak personel alımları  ile ilgili düzenleme İŞKUR’un internet sayfası üzerinden yayımlandı. İŞKUR’da yer alan bu düzenlemeye göre TYP personel alım ilanlarına aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlayan adayların başvuru yapabileceği bildirildi. 

TYP Personel Alımı Başvuru Koşulları; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak.

TYP İLANLARINA BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Haberimizin başında ve içeriğinde de belirttiğimiz gibi TYP ilanları İŞKUR aracılığıyla yayımlanıyor. Bu ilanlara başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyor. TYP iş ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını iki şekilde yapabilirler. Birincisi İŞKUR’un internet sitesin üye olup elektronik başvuru yapmak yada İŞKUR Müdürlükleri aracılığıyla bizzat başvuruda bulunmak. Bu ilana için başvuru süreci 31 Ağustos olarak açıklandı.