İş İlanları

Almanya işçi alımı başvurusu. 2019 Almanya işçi alımında şartlar ve meslekler

Almanya’da Federal Meclis’te düzenlenen oylama ile beraber nitelikli işgücüne oturma ve çalışma izni verilmesini öngören yasa kabul edildi. Yasa tasarısı kapsamında nitelikli elemanlardan dil bilmeleri talep edilecek ve şartları yerine getirenler altı ay süreyle Almanya’ya kalarak geçimini kendisi sağlayabilecek. Ayrıca meslek eğitimi veya yüksek eğitime uygun herhangi bir iş bulunması durumunda ise oturma izni verilecek ve Almanya’ye yerleştirilebilecek..

ALMANYA VASIFSIZ İŞÇİ DEĞİL UZMAN ARANIYOR

Dünyadaki ekonomik durgunluk ve resesyona rağmen, Almanya’da böyle bir tablonun ortaya çıkmasının nedeni ise hasta ve yaşlı bakım sektöründe çalışan ihtiyacının artması, hizmet sektörüne yoğun talep ile eğitim ve çocuk yetiştirme alanındaki gelişmeler olarak gösteriliyor.

Almanya, çeşitli alanlarda uzman işçilere ya da eğitimli, meslek sahibi çalışanlara ihtiyaç duyuyor. Bilgisayar uzmanları, program yazılımcıları, doktorlar, bilim adamları, dil bilen yüksek donanımlı insanlar ise bunların başında geliyor. Doğu Avrupa’dan gelen işgücü bu alanlardaki boşlukları doldurmaya yetmiyor. Bu nedenle örneğin Türkiye’den gelebilecek yüksek donanımlı çalışanlar, mesleklerine uygun iş bulduğu takdirde daha kolay oturma ve çalışma izni alabiliyor.

Almanya işçi alımı başvurusu. 2019 Almanya işçi alımında şartlar ve meslekler

ALMANYA’NIN ONAYLADIĞI YABANCI İŞÇİ YASASINDA NELER VAR?

Almanya’da bakanlar kurulu, AB dışından yabancı işçi alımını öngören yasayı onayladı.

Yeni yasa ile birlikte Almanya, hemşirelik, hasta ve yaşlı bakıcı, inşaat, metal, IT gibi toplam 61 branşta yabancı işçi alacak. Yasaya göre, meslek diploması bulunanlar, herhangi bir iş sözleşmesi olmadan da iş aramak için belirli bir süreliğine Almanya’ya gelebilecek.

61 BRANŞTA İŞÇİ ALINACAK

Karar, AB dışındaki vasıflı işçilerin, Almanya’da çalışabilmesi için vize kolaylığı sağlayacak. Almanya Bakanlar Kurulu, söz konusu tasarıyı onayladı. Yeni yasaya göre Almanya, hemşirelik, hasta ve yaşlı bakıcı, inşaat, metal, IT gibi toplam 61 branşta yabancı işçi alacak.

Arık her alanda iş var

Bugüne kadar kalifiye elemanlar ve akademisyenler ancak Federal Çalışma Ajansı’nın açık tespit ettiği mesleklerde çalışabiliyordu. Bu kısıtlama artık olmayacak. Mesleki eğitim ya da üniversite diplomasına sahip olan ve bir iş akdi imzalamış herkes, kendi meslek dalında çalışabilecek. İş gücü açığı durumunda, aynı iş dalında çalışabilecek yerli adayların mevcut olup olmadığının araştırılması zorunluğu da geçici olarak kalktı.

6 ay iş arama vizesi

Almanya’da çalışmak isteyen biri, iş aramak amacıyla Almanya’ya gelip geçici oturum izniyle azami altı ay süreyle iş arayabilecek. Ancak bunun için en önemli ön koşul, mesleki eğitim diploması. İş arama süresi boyunca söz konusu kişilere herhangi bir sosyal yardım ödemesi yapılmayacak. Kişilerin iş arama süresince yaşamlarını kendi imkânlarıyla nasıl idâme edeceklerini, Almanya’ya gitmeden önce belgelemek zorundalar.

Bir Yorum

  1. Ben deneyimli tecrübeli Tır şoförüyüm src 1 2 3 4 5 (ADR) ,Dijital ehliyet ve psikoteknik belgelerim var B+E+D Ehliyetim var basıl bir yol izlemeliyim bilgisi olan varmı acaba?

  2. Nereye başvuru yapılıyor ben (diyaliz) sağlık teknikeriyim…

  3. benim bilgisayar teknikeriyim acaba bişeyler olabilirmi almanyada 24 yaşındayım

  4. Almanyada ne bok var. Degolun gidin be gavurların yanına. Sonra ağlayıp sızlamayın beni burda insan yerine koymuyorlar diye. Parasına aldanıp gidiyorsanız Allah sizi bildiği gibi etsi. Birikim bile yapamıcaksınız. Hatta ay sonunu nasıl getircem diye sorcaksınız kendinize. Ben Allahtan Türkiyeye döndüm. Almanyanın Allah bin belasını versin. Almanyada doğdum günü lanetliyorum

  5. Konsolosluga gidin sorun..hasta bakimi yasli bakimi ile ilgili branslarda….diploma sart almanca bilgisi sart . … o isler agir oldugundan pis ve parassiyla gecinmek zor oldugundan kimse burda yapmak istemiyor….

  6. Ben gazalti kaynakcisiyim başvuru yapsam iş bulabilirmiyim orada

  7. 10 sene kaldim kafasizliktan geri dönūs yaptim 3 sene oldu firsatini bulsam tekrar giderim.

  8. Eğer iyi bir mesleğin olsaydı bunun tam tersini düşünürdün ve yazardın. Dr ve mühendis olan arkadaşlarım asla gelmeyi düşünmüyor. Senede 20-30 gün gelip keyf yapıyorlar. Maaşları gayet iyi 4000 üstü yani

  9. PEKİ NASIL BAŞVURULABİLİRİZ.YOLUDA GÖSTERSENİZ.BİLGİ VERSENİZ

  10. Keşke kendi ülkemize bir almanya kadar bakabilsek ve olmayanı görebilmek…

  11. Avrupa ülkelerini büyük görmeniz kendi ülkemize olan sayginizi azaltır
    Türk türk olduğu için asildir…

  12. Almanyada çalışmak istiyorum lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim ailemin durumu kritik iş için almanyaya gitmek istiyorum lütfen her işi yaparım mesleğim kaynak ve güvenlik görevlisiyim

  13. Gurbetçilerde 2.Sınıf İnsanız Diye Yakındıkları Almanya´da En Çok Vatandaşlık Alan Millet Konumunda Yalnız :)

  14. Sen orada doğmuşsun ama bir baltaya sap olamamışsın vasıfsız olursan nerede olursan ol öyle ağlarsın.

  15. Almanya dogumluyum 13 yasinda donduk a lmancam biraz var kamyon tamircisi ustasiyim 42 yasindayim sizinle C alismak isterim tel 05385787725

  16. Oto Mekanik Kalfasıyım Kalfalık Belgem Mevcut B Sınıfı Ve Forklift Ehliyetim Var