İş İlanları

Bakan Soylu'dan müjde! 112 Acil Çağrı Merkezlerine personel alınacak!

Bakan Soylu 112 çağrı merkezlerine personel alımı yapılacağını duyurdu. Dün yapılan açıklamada artık acil numaraların tek numara üzerinde birleştirileceği ve 110, 155, 156, 178 gibi numaraların 112’de toplanacağı belirtildi.

HEPSİ BİR ARADA OLACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamasında vatandaşların tek numara üzerinden ulaşım sağlayabileceğini belirterek, “Böyle 155, 156, 157 itfaiye, orman, sağlık hepsi bir arada olacak. Bu bizi niye heyecanlandırıyor? Bizi heyecanlandırmasının sebebi konforlu bir şey” dedi.

Bakan Soylu'dan müjde! 112 Acil Çağrı Merkezlerine personel alınacak!

TARİH VERİYORUM

Haziran sonunda uygulamanın başlayacağını belirten Bakan Soylu, şu ifadeyi kaydetti:

“Bakan Soylu 112 acil çağrı merkezleri ile ilgili “Tarih veriyorum ki arkadaşlar daha gaza bassınlar diye. Haziran’ın sonunda inşallah Türkiye’nin her tarafından 112 çevrilecek. Böyle 155, 156, 157 itfaiye, orman, sağlık hepsi bir arada olacak. Bu bizi niye heyecanlandırıyor? Bizi heyecanlandırmasının sebebi konforlu bir şey. Ama başka bir şey daha var. Elimizde öyle bir data, öyle bir veri olacak ki kazanın en çok nerede olduğunu bir tuşla görebileceğiz. Hırsızlığın en çok nerede olduğunu göreceğiz. Orman yangınlarının hangi bölgelerde olduğunu, tedbirleri hangi bölgeye yoğunlaştırılması gerektiğini göreceğiz. Beni heyecanlandıran taraf burası”

112 ÇAĞRI MERKEZİ PERSONEL ALIMI

Personel alımına da değinerek, müjde veren Bakan Soylu, “Elimizde bütün veriler ve bütün bilgiler olacak. İşte bu konuda Allah’a şükürler olsun, bunu da burada ifade edeyim. Maliye ve Hazine Bakanlığı’mızın da uygun görüşü ile sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile oraya da personel alınacak. Arkadaşlarımızla karar verdik. Bunun önemli bir bölümünü acil çağrı hizmet eğitimi gören okullardan alacağız. Yani orayı da esas itibarıyla değerlendirmek için alıma çıkarken de acil çağrı hizmeti gören okullardan personel alacağız. İhtiyacımız olan alana göre alım yapacağız. Eğitimini alan profesyonel, bu konuda önemli ölçüde çaba sarf eden bir anlayışı ortaya koyacağız” dedi.