İş İlanları

Belediyelere ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine TYP Kapsamında Personel Alımı Yapılıyor

Türkiye geneli farklı şehirlerde bulunan kamu kurumları yayımladıkları ilanlar ile kamu personeli alımı yapmaya devam ediyorlar. 

Bu çerçevede Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında personel alım ilanı yayımlayan ve başvuru süreci devam eden kurumların ilanlarını haberimizde derledik. İşte detaylar, 

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER

Türkiye İş Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinden Toplum Yararına Program kapsamında personel alım ilanı yayımlayan kamu kurumlarının bulundukları şehirlere dair ayrıntıları siz okuyucularımız ile paylaşıyoruz. 

İşkur üzerinden yayımlanan TYP personel alım ilanlarına göre alımlar, 4 farklı şehirden yapılacak. Bu şehirler arasında Ankara, İzmir, Kahramanmaraş ve Elazığ yer alıyor. İlanlara göre alımlar ayrıca İzmir’in 6 farklı ilçesinde, Kahramanmaraş’ın 12 İlçesinde, Ankara’nın Çankaya ve Elazığ Merkez’de yapılacak. 

İlanı yayımlayan kurumlar arasında, belediyeler, il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri, Mahalli İdare Birimi, İl Müftülüğü, ODTÜ Rektörlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü gibi kurumlar bulunuyor. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Alım yapılacak şehirler ve alım yapacağını ilan eden kurumlara dair detayları siz okuyucularımıza aktardık. Söz konusu kurumlara tarafından yayımlanan ve TYP kapsamında alım yapılacağı ilan edilen pozisyonlar arasında, MEB bakım onarım ve temizlik, Çevre temizliği ve Ağaçlandırma kadroları yer alıyor. 

TYP PERSONEL ALIM İLANLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Toplum Yararına Program kapsamında yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adaylar, İşkur tarafından ilan edilen başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Bu koşullara ek olarak ayrıca kurumlar adaylardan bazı özel taleplerde bulunabilir. 

İşkur üzerinden yayımlanan başvuru koşulların arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak, şartları yer alıyor. 

TYP İLANLARINA BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Bilindiği üzere Toplum Yararına Program kapsamında yayımlanan personel alım ilanları Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanıyor. Söz konusu bu ilanlara başvuru yapacak adaylar başvurularını ya İşkur Müdürlükleri aracılığıyla bizzat yapacaklar ya da İşkur’un internet sayfasına üye olduktan sonra elektronik olarak yapacaklar. 

Türkiye İş Kurumu üzerinden ilan edilen pozisyonlarda yayımlanan ilanları görüntülemek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayın ve ardından açılan sayfada yer alan Ara butonuna basın. 

Bir Yorum

  1. Bende iş istiyorum cok acil Bolu dan typ temizlik işcisi olmak istiyorum