İş İlanları

İş arayanlara müjde! Vasıflı vasıfsız 20 bin personel alımı yapılacak

Corona virüsü binlerce insanın ölümüne neden olduğu gibi hayatta kalan binlerce kişinin de işsiz kalmasına neden oldu.

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM MÜJDESİ

Corona virüsü önlemleri kapsamında iş  hayatının Ramazan Bayramı sonrasında başlayacağını dile getiren Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ (ESBAŞ) Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir’in Bergama ilçesinde kurulacak Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile 20 bin kişiye istihdam sağlanacağının müjdesini verdi.

İş arayanlara müjde! Vasıflı vasıfsız 20 bin personel alımı yapılacak

ESBAŞ YÖNETİM KURULU GÜLER AÇIKLADI

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler yaptığı açıklamada, “2022’in başında oraya yatırımcı almanın ilk basamaklarını yaparız. Bu noktada bir değişiklik yok. BASBAŞ uzun vadeli bir proje. Ege’nin yeni serbest bölgesinin devreye alınmasıyla doğrudan 20 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Bu rakam dolaylı olarak 120 bin kişiye kadar çıkacak. Kuzey Ege’deki ulaşım projeleri tüm bölgeyi çok önemli şekilde geliştirecek ve sanayiciye büyük katkı sağlayacaktır. Burada kurulacak olan yeni serbest bölge hem sanayiciye büyük nakliye avantajı sağlayacak hem de İzmir’in en az gelişmiş ilçeleri olan Bergama, Kınık, Dikili bölgesini geliştirecektir.”dedi.

Corona virüsü salgınının Türkiye’de kontrol altına alınmasının ardından Haziran ayının ortasında iş hayatlarının da normalleşeceğini aktaran Güler, corona virüsü nedeniyle iş hayatının kontrollü şekilde yapılacağını aktardı.