İş İlanları

İŞKUR 1 hafta içinde vasıflı vasıfsız en az ilkokul mezunu 10 bin 79 daimi işçi alımı yapacak!

İŞKUR tarafından bugün (10 Eylül 2019) tarihi itibari ile sadece vasıflı ve vasıfsız işçi alımına yönelik toplamda 2 bin 474 iş ilanı yayınlandı. Bu yayınlanan iş ilanları kapsamında, Türkiye İş Kurumu aracılığı ile çeşitli sektörlere tam 10 bin 79 daimi işçi alımı yapılacak. Bu ilanlara göre, her tür okur düzeyden kişiler iş başvurusunda bulunabilecekler. İşçi alımları en fazla İstanbul, Ankara, İzmir ilinden yapılacak olup, Türkiye’nin 68 şehrinde yapılacaktır.

İşçilere verilen maaşlar her bir alanda değişiklik göstermekle birlikte maaşlar kişinin vasfına göre belirlenmektedir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

1 – 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2 – Kamu haklarından mahrum olmamak,

3 – İŞKUR’a kayıtlı olmak, (İŞKUR’a kayıtlı olamayan adaylar için ilan altında kayıt nasıl yapılır bilgilendirmemizden faydalanabilirler)

4 – Affa uğramış olsa bile devlet güvenliği aleyhine karşı suç işlememiş olmak,

5 – Herhangi bir kurumdan emekli olmamak veya emekli olmaya hak kazanmamış olmak,

6 – 18 yaşını doldurmuş olmak.

7 – İstenilen mezuniyet belgesini ibraz edebilmek.

BAŞVURU ŞEKLİ

Her bir ilan altında başvuru ekranına ait linkler verildiği gibi, aynı zamanda tüm bu ilanları görüntüleyebileceğiniz ana sayfaya ait link haber içeriğinde belirtilmiştir. Bu ilanlara tıklayarak başvuru ekranına ulaşabilir ve bu ekrandan e-devlet şifrenizi kullanarak İŞKUR şubelerine gitmeden kolaylıkla online başvuru yapabilirsiniz.

İlanda belirtilen branşlara göre yayınlanmış iş ilanlarını görüntülemek ve hemen İŞKUR üzerinden online başvuru yapabilmek için, aşağıda belirtilen linkin üzerini tıklayınız. Açılan sayfadan ilgili iş ilanının üzerini tıklayarak ve sonrasında açılan ekrandan e-devlet şifrenizi girerek, anında kaydınızı oluşturabilirsiniz.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=1440

PEKİ İŞKUR’A KAYIT NASIL YAPILIR?

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt (kamupersoneli.net) yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.

KAYIT KOŞULLARI

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

ÖNCELİKLİ GÖNDERME HAKKINA SAHİP OLANLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine öncelikli olarak müracaat edecek olanlar, öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan öncelikliler normal statüde işlem görecektir.

KAYITLARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ VE İŞLEMDEN KALDIRILMASI

Kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren on iki aydır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına giriş yaparak “İş Arama/Kayıt Durumu” menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince müracaat tarihinden itibaren aktif duruma getirilir. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen veya diğer nedenlerle pasif duruma alınan kayıtlar, iş arayan tarafından güncelleninceye kadar aktif olarak değerlendirilmeyecektir.

Bir Yorum

  1. Özel sektör alimini yine daimi isci diyorsunuz ayiptir yapmayin

  2. 10 bin değil 100 bin işçi alımı yapılsa bu ikametgah şartı olduğu sürece asla işsizliği önlemeyemezsiniz.Çünkü bütün işçi alımı hep ayni il ve ilçe ye oluyor. Birde dalga geçer gibi daimî diyor ya.

  3. VAllahi yoruldum,bu ülkeden bıktım,işsizlikten bunaldım,yalanlarınızdan,kayırmalarınızdan,torpillerinizden,iğreniyorum.

  4. Bütün işçiler ist,ank,izmire alınıyor,acaba siirte kaç tane isçi alınıyor,Allahtan çok yakında gidicem,bu adeletsizlik başınızı yiyecek aha buraya yazıyorum.

  5. Güneydogu bölgesi haricindeki illere 100 bin daimi işçi alıncak,salıncak,pırtıncak,cak cik,üürü ü

  6. Ankara büyükşehir belediyesi. Yeni mahalle belediyesi Çankaya belediyesi Ankara. Çöpçü süpürgeci olabilir iş istiyorum. Okullar açılıyor ben işsiz bir kişiyim.

  7. Bir korucu alımı olacaktı daha yapıyorlar 25bin acaba ne zaman başlayacak

  8. 35.yıldır.bağımsız boya badana ustası olarak calıştım ite kaka buralara kadar geldim malesef ssk pirimizi birtürlü dolduramadım günümü daha 1050 günüm eksik acil ölmeden emeklili görmek nasip
    Olursa ilk 1alığımı huzur evindeki anne babalara harcayacak Allah inşalla nasip eder saygılarımla tamamlayamadım