İş İlanları

İşkur Aracılığıyla Büro Memuru, Şoför ve Güvenlik Görevlisi Kadrolarında 4 Bin 829 Personel İlanı Yer Alıyor

Türkiye genelinde devlet tarafından uygulamaya konulan istihdam seferberliği projesinin devam etmesiyle özel sektör firmaları ve kamu kurumları personel ve işçi alım ilanlarını genellikle Türkiye İş Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinden yayımlıyorlar. 

Kamupersoneli.net olarak bu haberimizde, İşkur üzerinden yayımlanan Büro Memuru, Şoför ve Güvenlik Görevlisi pozisyonlarına yapılacak personel ve işçi alımlarını derledik. Bu kadrolara yapılacak alımlarda aranan genel şartları, başvuru sürecine ilişkin detayları ve diğer ayrıntıları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz.

ALIM YAPILACAK KADROLARA GÖRE DETAYLAR

Özel sektör firmaları ve kamu kurumları, İşkur’un resmi internet sitesi üzerinden yayımladıkları ilanlar ile Büro Memuru, Şoför ve Güvenlik Görevlisi kadrolarında 5 bine yakın personel istihdamı yapmak için ilan yayımladılar. Söz konusu ilanların hepsi Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesinde yer alan iş ilanları kısmında yayımlanmakta olup, kadrolara göre personel dağılımı şu şekilde oluşmuştur. 

İşkur üzerinden yayımlanan ilanlarda, Büro Memuru pozisyonunda istihdam edilmek üzere 1444 personel alım ilanı yayımlanırken Güvenlik görevlisi kadrosu için yayımlanan ilan sayısı 2131 olmuştur. Firmalar ve kurumlar yayımladıkları ilanlarında ayrıca makam, yük, yolcu, kamyon, kamyonet gibi alanlarda istihdam etmek üzere 1254 Şoför alımı yapacaklarını duyurdular. 

KADROLARA GÖRE BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan personel ve işçi alım ilanlarında adaylardan genel ve özel şartlar olmak üzere bazı şartlar aranır. Kadrolara göre belirlenen bu şartları aşağıda paylaşıyoruz. 

Genel Şartlar; İşkur üzerinden yayımlanan ilanların çoğu için geçerli bu şartlar arasında, kurumlar ve firmalar tarafından açıklanan boş pozisyona göre belirlenen eğitim şartı (İlkokul, lise, önlisans ve lisans mezunu olmak), kadrolara göre açıklanan yaş aralığında olmak, (çoğu ilan için yaş şartı aranmazken bazı kurumlar ve firmalar 18 yaşından büyük olma şartı arıyorlar), alım yapılacak şehirde ikamet etmek, görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, şartları yer alıyor.

Özel Şartlar; Büro Memuru, Güvenlik Görevlisi ve Şoför kadrolarına göre belirlenen özel şartlar şu şekildedir. Büro Memuru kadrosu için adaylardan, bilgisayar ve bilgisayar programlarını iyi kullanması istenirken güvenlik görevlisi için silahlı veya silahsız güvenlik görevlisi sertifikasına sahip olması, firmalar tarafından belirlenen boy ve kiloya sahip olması gibi şartlar yer alıyor. Şoför kadrosu için ise çalışılacak işe göre belirlenen sürücü belgesine sahip olunması isteniyor. 

Bu şartların yanı sıra, firmalar adaylardan ikamet şartı, belge şartı veya vardiya şartı isteyebiliyorlar. Ek olarak kamu kurumlarınca yayımlanan ilanlarda KPSS şart yer alabiliyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile yayımlanan Büro Memuru, Güvenlik Görevlisi ve Şoför alım ilanlarına başvuru süreci devam ediyor. Söz konusu ilanlara son başvuru tarihi ise, firmalar tarafından yayımlanan her bir ilan için ayrı ayrı belirtilmiş olup ilanlara ve kadrolara göre farklılık göstermektedir. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden yayımlanan işçi ve personel alımlarına adaylar başvurularını, kurumun internet sayfası aracılığıyla yapıyorlar.  Adaylar kurumun internet sayfasına üye olarak burada yayımlanan ilanlara ilişkin detayları görüntüleyebilir ve ilanlara başvurularını yapabilirler.

Bir Yorum

  1. İşkur typ iscisiyim kadro neden bize yok asıl taşeron biziz

  2. silahlı sertifikam var özel güvenlik işi arıyorum

  3. Src 4 E sınıfı pisko teknik var şöforluk işi arıyorum kocaeli