İş İlanları

İŞKUR, BİM Marketlerinde çalıştırılmak üzere 8 şehirde en az ilköğretim mezunu personel alımı yapıyor!

Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinde ve birçok ilçesinde faaliyet yürüten BİM Marketler zinciri, İŞKUR üzerinden reyon görevlisi ve market elemanı alımı yapacağını duyurdu. En az ilköğretim mezunu olma şartı arayan BİM marketleri, personel alımlarının sadece İstanbul, Tekirdağ, Aksaray, Kırıkkale, Kastamınu, Nevşehir, Yalova ve Bursa illeri için olduğu söylendi. 

BİM PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1- Çalışmasına engel herhangi bir hukuki ve bedensel özrün olmaması,

2 – İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak

3 – 18 Yaşından gün almış olmak,

4 – Açık Öğretim ve açık lise öğrencileri hariç olmak üzere örgün eğitim gören okullarda öğrenci olmamak

BİM PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İŞKUR üzerinde yayınlanan BİM Market personeli alım ilanlarına ulaşmak için öncelikle BURAYI TIKLAYINIZ. Açılan Pencerenin sağ alt köşesinde yer alan ‘’iş yeri ünvanı’’ kısmına A101 yazan kısıma BİM yazarak ara butonuna basınız. Açılan sayfada, e devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilir ve anında ilgili iş ilanına kayıt yaptırabilirsiniz.

İŞKUR, BİM Marketlerinde çalıştırılmak üzere 8 şehirde en az ilköğretim mezunu personel alımı yapıyor!

Türkiye’nin tek iş bulma kurumu olan İŞKUR, binlerce işsiz vatandaşa işveren arasında aracı olmaya devam ediyor. Kamu kurumlarının ve özel şirketlerin yayınladığı personel alımları ile ilgili aracılık görevini üstlenen İŞKUR, 2019 yılı içerisinde bugüne kadar 598.747 kişiye istihdam sağlamış ve kuruluşundan bu yana toplamda 7 buçuk milyondan fazla kişiye istihdam sağlamıştır. İŞKUR’un resmi web sayfası üzerinden verilen istihdam rakamları içerisinde, geçici, mevsimsel olarak sağlanan istihdam sayıları da dahil edilmiştir.

Peki İŞKUR’a kayıt nasıl yapılır?  İŞKUR’a eski hükümlü ve engelli kaydı nasıl yapabilirim? İşte cevabı…

İŞKUR’A KAYIT NASIL YAPILIR?

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.

İŞKUR’A KAYIT KOŞULLARI NELERDİR?

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

İŞKUR’A ENGELLİ KAYDI NASIL YAPILIR?

Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım veya rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerin, engel durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıplarının en az %40’ından yoksun olduklarını, 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikle belirlenen yetkili sağlık kuruluşlarının birinden alacakları engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.

İnternet üzerinden engelli olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin sağlık kurulu raporunu İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan engelliler normal statüde işlem görecektir. Raporlarında herhangi bir işte çalışamaz bilgisi olanların engelli kaydı alınmayacaktır. Süreli raporlarda da rapor tarihi dikkate alınarak engellilik derecesinin kalktığı tarihten itibaren iş arayan kaydı sistem tarafından otomatik olarak normale dönüştürülecek, engelliliğinin devam ettiğine dair yeni bir rapor getirilmesi halinde engelli kaydı bu rapor doğrultusunda güncellenecektir.

İŞKUR’a ESKİ HÜKÜMLÜ KAYDI NASIL YAPILIR?

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirenler, eski hükümlü sayılacak olup ilgili mevzuat hükümlerinden yararlanacaktır. İnternet üzerinden eski hükümlü olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan eski hükümlüler normal statüde işlem görecektir.

Bir Yorum

  1. Bim amele aliyor cok eziyorlar orda ozellikle engelli calusanlari 3 sene calustim isten istifa ettirmek icin yapmadıkları kalmadi asla hakkimi helal etmiyorum

  2. Bim amele aliyor cok eziyorlar orda ozellikle engelli çalışanları 3 sene çalıştım isten istifa ettirmek icin yapmadıkları kalmadi asla hakkimi helal etmiyorum

  3. Gaziantepte oturuyurom market işinden ankıyurom yöneticilikte yaptım iş arıyorum

  4. Gaziantepte oturuyurom market işinden ankıyurom yöneticilikte yaptım iş arıyorum