İş İlanları

İşkur Tarafından 100 Bin İşçi Aranıyor!

İşkur, işveren ile içi arasında köprü olmaya devam ediyor. Türkiye genelinde faaliyet gösteren kamu kurumları ve özel sektör firmaları İşkur üzerinden yayımladıkları ilanlar ile birçok farklı kadroda 100 bin işçi alımı yapacaklarını duyurdular. 

TÜRKİYE GENELİ ÇOK SAYIDA FİRMA İŞÇİ VE PERSONEL ALIMI YAPIYOR

Geçtiğimiz aylarda başlatılan ve binlerce kişinin işe kavuşmasını sağlayan ‘İstihdam Seferberliği’ projesinin etkileriyle çalışan sayısında rekorlara imza atılırken özel sektör firmaları Türkiye geneli birçok şehirde işçi ve personel alımlarına devam ediyorlar.  Hali hazırda İşkur aracılığıyla yayımlanmış 91.332 işçi ve personel alım ilanı bulunuyor.  İşkur’da yayımlanan bu ilanlar sayesinde her gün pek çok işsiz bir işe kavuşurken, işverenlerden de yeni taleplerini almaktadırlar.

PEKİ İŞKUR ‘DA YAYIMLANAN İŞ İLANLARINA BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İş ve İşçi Bulma Kurumu aracılığıyla yayımlanan 90 binden fazla işçi alım ilanlarına adaylar, İşkur’un internet sitesi üzerinden ulaşabilirler. Adayların iş ilanlarını görüntüleyebilmeleri için İşkur’un internet sistemine üye olmaları gerekiyor. Adaylar üyelik işlemlerinin ardından sisteme giriş yaparak, site üzerinde yer alan iş ilanlarına ulaşabilirler. Ayrıca, burada yayımlanan iş ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, kendilerine uygun iş ilanlarına internet üzerinden başvurularını yapabiliryorlar. 

EN ÇOK HANGİ SEKTÖRLERDE İŞÇİ ALIMLARI YAPILIYOR?

İşkur üzerinden yayımlanmış 90 binden fazla işçi ve personel alım ilanlarında her meslekten iş imkanı bulmak mümkün. Ancak bu alım ilanlarının neredeyse üçte biri belli başlı meslek gruplarında toplanmış halde, İşkur üzerinden yayımlanan ilanlarda en fazla aranan meslek grubu 26 binden fazla alım ilanı bulunan Beden İşçisi. Beden işçliğinin ardından ise en fazla alım ilanı bulunan meslek grupları ise şu şekilde, Güvenlik Görevlisi, Makineci (Dikiş), Satış Danışmanı, Temizlik Görevlisi ve Şoför. 

Kamupersoneli.net – ANKARA