İş İlanları

İşkur Üzerinden 3 Farklı Alanda 1137 Büro Memuru Alımı Yapılıyor

İstihdam seferberliği projelerine devlet tarafından verilen desteğin devam edeceğinin açıklanmasının ardından çoğu kamu kurumu ve özel sektör firmaları personel alım ilanlarını Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlıyor. 

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan ilanlar arasında Büro Memuru alım ilanları da yer alıyor. Bu haberimizde İşkur üzerinden özel sektör firmaları tarafından yayımlanan Büro Memuru alım ilanlarına ilişkin detayları aktarıyoruz. Söz konusu ilanlar tek bir kurum veya şirket tarafından yayımlanan ilanlar olmamakla birlikte farklı şirketler tarafından yayımlanan ilanların derlenmesidir. 

Söz konusu ilanlara ilişkin detaylar, 

BÜRO MEMURU ALIM İLANI KADROLARINA İLİŞKİN DETAYLAR

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan Büro Memuru alım ilanında 3 farklı alanda gerçekleştirilecek. Söz konusu ilanlarda, Genel Büro Memuru, Dış Ticaret ve İdari İşler alanlarında alım yapılacağı duyuruldu. 

Alım yapılacak personel sayısına ilişkin verilerde ise şu bilgiler yer aldı. Büro Memuru alımına ilişkin yayımlanan ilanların 4 tanesi Dış Ticaret alanında olurken bu ilanlarda kaç kişinin alınacağı belirtilmedi, Yayımlanan diğer ilanlarda ise Büro Memuru İdari İşler alanında 5 kişinin alımı yapılacağı açıklanırken Genel Büro Memuru alım ilanlarına ilişkin 1128 ilan yayımlandı. 

ÖZEL SEKTÖR FİRMALARINCA YAYIMLANAN İLANLARDA ARANAN BAŞVURU KOŞULLARI

Bünyesine personel alımı yapacağını açıklayan özel sektör firmaları yayımladıkları ilanlara başvuruda bulunacak adayların şirket tarafından belirlenen işçi ve personel alım şartlarına uymaları gerekiyor. Çoğu kurum veya şirket tarafından yayımlanan bazı şartlar ortak olurken bazı şirketler alım yapılacak unvana ilişkin özel şartlar aramaktadırlar. 

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan özel sektör Büro Memuru alım ilanlarına başvuruda bulunacak adayların şu şartları taşımaları gerekiyor. 

”Türk vatandaşı olmak, İlanın yayımlandığı firmaya bağlı olarak farklılık gösteren eğitim seviyesinden mezun olmak, (En az lise mezunu olmak. Ancak yer alan kadrolara bazı şirketler kendilerince önlisans veya lisans şartı ekleyebiliyorlar), Bilgisayar ve office programlarına hakim olmak, firmaların istediği yaş aralığında olmak, erkek adayların askerlik görevini yapmış olması, yapmış sayılması veya erteletmiş olması, görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmaması olarak belirlenmiş. 

Bu şartların yanı sıra, şirketler alım yapılacak kadroya göre bazı özel şartlar belirleyebiliyorlar. Söz konusu özel şartlar arasında ise, ikamet şartı, firma tarafında belirlenen yaş aralığında bulunmak, unvana göre istenebilecek evrak, belge veya sertifikaya sahip olmak gibi şartlar yer alıyor. 

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR YAPILACAK?

Yukarıda kadroya ve alım şartlarına ilişkin detayları aktardığımız ve özel sektör firmalarınca yayımlanan ilanlara başvuru süreci devam ediyor. İlanlara so başvuru tarihi ise her firma kendine göre belirliyor. 

İlanlara başvuruda bulunmak isteyen adaylar, öncelikle kurumun resmi internet sitesine üye olmaları gerekiyor. İşkur’un internet sayfasına gerekli bilgileri doldurduktan sonra üyelik işlemlerini tamamlayan adaylar, aşağıda vermiş olduğumuz linki kullanarak Büro Memuru alım ilanlarını görüntüleyebilir ve başvuruda bulunabilirler. 

İşkur üzerinden yayımlanan Büro Memuru alım ilanlarına ulaşmak için; https://goo.gl/Sb8Si4

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ben lise mezunuyum burocuyum alım satım kar KDV iskurdada kayidim var ağrının /Patnos ilçesinde ama çağirmadilar

  2. Nasıl başvuru yapacağız linke bakıyorum yine ayni sayfa çıkıyor

  3. İmamamhatip lisesi mezunuyum iş arıyorum bulamıyorum lutfen yardıcı olurmusunuz

  4. Ben lise mezunuyum bilgisayar bilgim var sekreterlik yada büro asistanligi yapabilirim diksiyonum düzgün dur iki çocuk sahibiyim ve çalışmak zorundayım iş arıyorum yardımcı olmanızı rica ediyorum