İş İlanları

Kamu Kurumlarına Temmuz Ayında TYP Kapsamında 7 Bin 500 Personel Alınacak

Temmuz ayının girmesinin ardından farklı şehirlerde bulunan kamu kurumlarına Toplum Yararına Program kapsamında personel alımı için ilanlar yayımlandı. 8 şehir ve bu şehirlerde yer alan ilçelerde bulunan devlet kurumlarınca alım yapılacağı ilan edilen alımlara dair detaylar şu şekilde;

ALIM YAPILACAĞI İLAN EDİLEN ŞEHİRLER

Toplum Yararına Program kapsamında personel alımı yapacağını ilan eden kurumlar 8 farklı şehir ve bu şehirlere bağlı ilçelerde bulunuyor. Alım yapılacağı ilan edilen şehirler arasında, Elazığ, Adana, Erzincan, Batman, İzmir, Çanakkale, Afyonkarahisar ve Van yer alıyor. 

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPIYOR

Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarını yayımlayan kurumlar arasında ise İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İl ve İlçe Müftülükleri, Belediye Başkanlıkları, İl ve İlçe Özel İdare Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri gibi kurumlar bulunuyor. 

ALIM YAPILACAĞI İLAN EDİLEN POZİSYONLAR

Yukarıda siz okuyucularımıza aktardığımız şehir ve kurumlara yapılacak TYP personel alım ilanların için 7 bin 500 den fazla alım ilanı bulunuyor. Her kurum tarafından ayrı ayrı yapılacağı ilan edilen alımlar ise 6 farklı pozisyonda yapılıyor. Kurumlar tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan açık pozisyonlar şu şekilde, Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Park düzenlemeleri, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, MEB bakım onarım ve temizlik, MEB çevre düzenlemesi, 

BAŞVURU KOŞULLARI

Toplum Yararına Program kapsamında yapılan personel alım ilanları için başvuru koşulları İşkur’un internet sayfası üzerinden belirtilmiş. Bu kapsamda alım yapılacağı ilan edilen pozisyon için aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlayan adaylar başvuru yapabilecek. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak.

BAŞVURULAR İŞKUR MÜDÜRLÜKLERİNE YA DA İNTERNET ÜZERİNDEN

Devlet kurumları tarafından yayımlanan TYP personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını ister İşkur’un internet sayfası üzerinden elektronik olarak yapacaklar, isterlerse de İşkur Müdürlüklerine giderek bizzat başvuruda bulunabilecekler. Yayımlanan ilanlara dair detaylar, alım yapılacak ilçeler ve başvuruda bulunmak için ise aşağıda yer alan bağlantıyı kullanabilirsiniz.