İş İlanları

Kamu Kurumlarına TYP Kapsamında 7 Bin 500 Personel Alımı Yapılıyor

9 farklı şehirde bulunan kamu kurumları ilgili alanlarda görevlendirmek üzere TYP kapsamında personel alımı yapacaklarını duyurdular. 

Toplum Yararına Program kapsamında alım yapılacağı açıklanan personel alım ilanlarına dair detaylar şu şekilde,

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER

TYP kapsamında personel alım ilanı yayımlayan kurumlar 9 farklı şehirlerde yer alıyor. Alımların çoğu İstanbul başta olmak üzere Osmaniye, Zonguldak, Uşak, Kırklareli, Kütahya, Gaziantep, Kilis, Aksaray’da bulunan kamu kurumları tarafından yapılacak. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Yukarıda siz okuyucularımıza aktardığımız şehirlerde yer alan kurumlar tarafından yayımlanan personel alım ilanları farklı pozisyonlarda yapılıyor. İlan edilen bu pozisyonlara arasında, Kamusal altyapının yenilenmesi, Ağaçlandırma, Çevre temizliği, Erozyon Engelleme Çalışması, Park düzenlemeleri pozisyonları yer alıyor.

TYP PERSONEL ALIM İLANLARINA BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Toplum Yararına Program kapsamında yayımlanan personel alım ilanları Türkiye İş Kurumu aracılığıyla adaylara duyuruluyor. Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adaylar İşkur üzerinden bu konuda yayımlanmış koşulları sağlamaları gerekiyor. 

İşkur üzerinden TYP personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylara yönelik yayımlanan başvuru koşullarını sizlere aktarıyoruz. 

Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak. 

TYP BAŞVURULARINI İKİ FARKLI YOLDAN YAPABİLİRSİNİZ

Alım yapılacak şehirler ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylarını aktardığımız personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını iki farklı şekilde yapabilirler. Bu yöntemlerden ilki İşkur Müdürlükleri aracılığıyla bizzat yapılacak başvuru yöntemi. Bu yöntem ile adaylar başvurularını yaşadıkları il ve ilçelerde bulunan İşkur Müdürlüklerine giderek şahsen yapabilirler. 

Diğer yöntemde ise adaylar İşkur’un internet sitesine üye olarak başvurularını internet üzerinden elektronik olarak yapabilirler.