İş İlanları

MEB, İŞKUR TYP Kapsamında Güvenlik, Temizlik ve Bakım Onarım Personeli Alımı Başvuruları Devam Ediyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı daha önce yaptığı bir duyuruda TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına 80 bin personel alımı yapılacağını duyurmuştu.

Bu kapsamda; okulların temizliği, bakım ve onarımı ve güvenliği için toplamda 60 bin kişi il müdürlüklerine aktarılacağı ifade edilmişti. İlanlara başvurular devam ediyor.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK

MEB TYP Kapsamında alım yapılacak olan iller ise;

“Iğdır, Erzurum, Karaman, Karabük, Erzurum, Tunceli” olarak duyuruldu.

BAŞVURU SÜRECİ

TYP kapsamında personel alımı için başvuru yapacak olan vatandaşların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu bağlamda vatandaşların öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra vatandaşların 18 yaşı doldurmuş veya daha büyük olmaları gerekirken emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmamaları, öğrenci olmamaları gerekmektedir. Ayrıca açıköğretim öğrencisi olan vatandaşların başvuru yapabilecekleri de belirtildi.

Vatandaşlar aşağıdaki link üzerinden ‘ara’ butonuna tıklayarak TYP ilanlarına ulaşacaklardır. Bunun yanı sıra adaylar İŞKUR’un resmi web adresine girdiklerine “Toplum Yararına Programlara (TYP) Başvurmak için tıklayınız.” sekmesine tıklayarak başvurularını yapabilirler.

Bir Yorum