İş İlanları

Milli Eğitim Müdürlükleri, Devlet Hastaneleri ve Belediyeler TYP Kapsamında Personel Alıyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile TYP kapsamında binlerde personel alımı için yeni ilanlar yayımlandı. Yayımlanan bu ilanlarda yer alan açık kadrolar, ilanlara başvuru yapacak adaylardan talep edilen koşullar, alım yapılacak şehirler ve alım yapacağını ilan eden kurumlar şu şekilde,

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER

TYP kapsamında personel alım ilanı yayımlayan kurumlar, 10 farklı şehirde yer alıyor. Kamu kurumları tarafından yayımlanan ilanlara göre alım yapılacak şehirlerin listesini sizlere aktarıyoruz. Tunceli, Çankırı, Trabzon, Erzincan, Batman, Ankara, İzmir, Çanakkale, Afyonkarahisar ve Van.

Ayrıca adayların dikkat etmesi gereken bir diğer hususta söz konusu bu alımlar şehir merkezlerinin yanı sıra ilçelerde de yapılacaktır. 

ALIM YAPAN BAZI KURUMLAR

Toplum Yararına Program kapsamında personel alımı yapacağını duyuran kurumlar arasında, belediye başkanlıkları, il ve ilçe müftülükleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, il özel idareleri, kaymakamlıklar, valilikler, devlet hastaneleri başhekimlikleri, göç idaresi müdürlükleri, üniversite rektörlükleri, SGK il müdürlükleri gibi kurumlar bulunuyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Yukarıda yer alan şehirler ve kurumlar tarafından yayımlanan TYP personel alım ilanlarına, Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinde yer alan başvuru koşullarını sağlayan adaylar başvuruda bulunabilirler. 

İşkur üzerinden yayımlanan ve TYP personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen başvuru koşulları arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak. şartları yer alıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

TYP personel alım ilanları haberimizin başında belirttiğimiz gibi İşkur üzerinden yapılıyor. İlanlara başvuruda bulunacak adaylar, başvurularını iki farklı şekilde yapabilirler. adaylar başvurularını ister İşkur’un internet sayfasına üye olduktan sonra elektronik olarak isterlerse de İşkur Müdürlükleri aracılığıyla şahsen yapabilirler. 

İlanlara Ulaşmak için; Sizlere haberimizin altında verdiğimiz bağlantıya tıklayın ve açılan sayfada hiçbir şey yazmadan direk ara butonuna basın.