İş İlanları

TYP İle 1583 Personel Alımı İçin 10 Farklı Kurum Tarafından İlan Yayımlandı!

İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlarla beraber TYP kapsamında personel alımları yapılmaya devam ediyor.

TYP kapsamında gerçekleştirilecek personel alımlarına yönelik olarak kadro detayları ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ KURUMLARA PERSONEL ALINIYOR?

Toplum Yararına Program kapsamında personel alımı yapacağını duyuran kamu kurumları;  İstanbul, Gaziantep, Mardin ve Siirt’te bulunuyor

TYP PERSONEL ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

TYP personel alımlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen genel başvuru şartları ise şöyle;

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak.” olarak ifade ediliyor.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

İşkur üzerinden yayımlanan TYP ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu’nun internet sayfası üzerinden ya da İşkur Müdürlükleri aracılığıyla yapmak zorundalar.

İşkur’un internet sayfası üzerinden başvuru yapacak adaylar başvurularını yapmak için kurumun internet sayfasına üye olacaklar.

Üyelik işlemlerini tamamlayan adaylar elektronik olarak başvuru yapabilecekler. Adaylar ayrıca başvurularını İşkur müdürlüklerine giderek bizzat yapabilecekler.