İş İlanları

TYP Kapsamında 120 Personel Alımı Yapılıyor

Kamu kurumları Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yayımladıkları ilanlar ile personel ve işçi alımı yapıyorlar. 

Kamu kurumları tarafından İşkur üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarını siz okuyucularımıza anlık olarak haberdar ediyoruz. 

Bu haberimizde, Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan ve Toplum Yararına Program kapsamında alım yapılacağı duyurulan personel alım ilanlarını derledik. 

TYP KAPSAMINDA YAYIMLANAN PERSONEL ALIM İLANLARI

İşkur üzerinden yayımlanan Toplum Yararına Program kapsamında personel alımı yapacağını iki farklı belediye başkanlığı yer alıyor. Gaziantep Nizip Belediye Başkanlığı ve Bitlis Ahlat Belediye Başkanlığı yayımladıkları ilanlar ile TYP ile personel alıyor. 

İki belediye başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre, Gaziantep Nizip Belediye Başkanlığı Park düzenlemeleri kapsamında 20 personel alımı yapacağını açıklarken Bitlis Ahlat Belediye Başkanlığı Çevre temizliği için 100 personel alımı yapacağını duyurdu.

Yayımlanan ilanlara dair başvuru koşullarına  ilişkin detayları haberimizde paylaşıyoruz. 

TYP KAPSAMINDA PERSONEL ALIMLARINDA ARANAN BAŞVURU KOŞULLARI

Toplum Yararına Program kapsamında yapılan alımlara başvuruda bulunacak adaylardan bazı şartları taşımaları isteniyor. Bu şartlar arasında, genel personel alımlarının yanı sıra TYP kapsamında alım yapılan personellerde aranan bazı özel şartlarda bulunuyor. 

TYP kapsamında personel alımlarında aranan genel başvuru koşulları, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak. şartları yer alıyor. 

Bu şartların yanı sıra alım yapacak kurum tarafından bazı özel şartlarda adaylarda aranıyor. 

TYP İLANLARINA BAŞVURU SÜRECİ

Gaziantep Nizip Belediye Başkanlığı ve Bitlis Ahlat Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan Toplum Yararına Program kapsamında personel alım ilanlarına başvuru süreci devam ediyor. Söz konusu ilanlara son başvuru tarihi 19 Şubat olarak açıklanmıştır. 

İlanlara başvuruda bulunacak adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden elektronik olarak veya İşkur müdürlükleri aracılığıyla yapabilirler. 

TYP İLANLARINA DAİR DETAYLAR

Toplum Yararına Program kapsamında alım yapacağını açıklayan belediye başkanlıklarının ilanlarına ulaşmak için aşağıda yer alan linki tarayıcınıza kopyalayın ve siteye gidin. Açılan sayfada er alan TYP numarası kısmına ise Gaziantep Nizip Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana ulaşmak için (253321), Bitlis Ahlat Belediye Başkanlığı’nın yayımladığı personel alım ilanını görüntülemek için ise (253424) numaralarını yazın. 

TYP Sorgulama sayfasını görüntülemek için; https://goo.gl/3PUu7y

Kamupersoneli.net – ANKARA