İş İlanları

TYP Kapsamında 1390 Personel Alım İlanı Yayımlandı

Kamu kurum ve kuruluşları kadrolarında personel açığı bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere alım ilanları yayımlıyorlar. 

Yayımlanan bu ilanları siz okuyucularımıza anlık olarak duyuruyoruz. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza TYP kapsamında yayımlanan personel alım ilanlarını derledik. İşte detaylar,

TYP KAPSAMINDA PERSONEL ALIM İLANI YAYIMLAYAN KURUMLAR

Bazı kamu kurum ve kuruluşları Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yayımladıkları ilan ile Toplum Yararına Program kapsamında personel alımı yapacaklarını duyurdular. 

4 farklı şehirde yer alan bu kurumlar arasında, Bayburt Belediye Başkanlığı, Van Belediye Başkanlığı, Artvin Belediye Başkanlığı ve Kars Belediye Başkanlığı yer alıyor. 

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Türkiye İş Kurumu’nun internet sayfası üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarına göre alımlar yukarıda yer alan dört şehir ve bu şehirlerde yer alan bazı ilçelerde yapılacak. 

Bu alımlarda ise toplamda 1390 personel alımı gerçekleştirilecek. 

Toplum Yararına Program kapsamında yayımlanan personel alım ilanlarına göre, alımlar şu kadrolardan olacak. Çevre temizliği Park düzenlemeleri, Ağaçlandırma, Çevre temizliği

TYP İLANLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Yukarıda siz okuyucularımıza alım yapılacak kadroları ve alım yapan kurumlara dair detayları aktardık. 

Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adayların, TYP personel alım şartlarını sağlamaları gerekiyor. Bu şartlar İşkur üzerinde yayımlamış olup sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

TYP Personel Alımı Başvuru Koşulları

Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak.

TYP personel alım ilanlarına başvuru yapacak adayların ayrıca kurum tarafından istenilen yaş aralığında olmaları gerekiyor. 

TYP PERSONEL ALIM İLANLARINA BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Kamu kurumları tarafından Toplum Yararına Program kapsamında yapılacağı açıklanan personel alım ilanlarına başvurular İşkur üzerinden yapılıyor. Yayımlanan pozisyonlar için başvuruda bulunacak adaylar başvurularını İşkur Müdürlükleri ile yapabilecekleri gibi Türkiye İş Kurumu’nun internet sayfasından elektronik olarak yapabilirler. 

İşkur’un internet sayfasından yayımlanan TYP personel alım ilanlarını görüntülemek isteyen adaylar aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak TYP İş İlanları Arama sayfasına ulaşacaklar. Açılan sayfada yer alan Ara butonuna basan adaylar yayımlanan tüm ilanları görüntüleyebilirler. 

Bir Yorum