İş İlanları

TYP Kapsamında 1800 Personel Alımı Yapılıyor ! Alımlar Hangi Şehirde Olacak?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün aracılığı ile TYP kapsamında personel alım ilanlar yayımlanıyor. Bu kapsamda 1800 personel alımı yapılacak. Peki alımlar hangi ilde olacak? Söz konusu personel alımları hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

KADRO DETAYLARI

Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan ilanlarda alım yapılacak iller ve alım yapılacak kadrolar da belirtildi. Buna göre alımlar İzmir, Ankara, Kayseri ve Tunceli illerinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca alımlar MEB bakım onarım ve temizlik, Çevre temizliği, Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Ağaçlandırma, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması kadrolarında yapılacaktır.

BAŞVURU DETAYLARI

Peki ilanlara başvurular nasıl yapılacak? İlanlara başvuru yapacak olan adaylar başvurularını aşağıdaki link aracılığı ile yapacaklardır. Adaylar aşağıdaki link üzerinden Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne giriş yaparak ilanların detaylarını görebileceklerdir. TYP tarafından yayımlanan ilanlara ulaşmak isteyen adayların aşağıda yer alan bağlantıya tıkladıktan sonra açılan sayfada yer alan Ara butonuna tıklamaları gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR

Tüm bunların yanı sıra adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Buna göre adaylarda şu şartlar aranmaktadır:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak”