İş İlanları

TYP Kapsamında 9 Şehre 4 Bin 200 Personel Alımı Yapılıyor (Kimler Başvuru Yapabilir?)

Bilindiği üzere çok sayıda kamu kurumu İşkur’un internet sitesi üzerinden personel alım ilanı yayımlıyor. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza, kamu kurumları tarafından Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yayımlaman ve TYP kapsamında alım yapılacağı ilan edilen personel alım ilanlarını derledik. 

TYP kapsamında alım yapılacağı açıklanan pozisyonlar, ilana başvuru da bulunacak adaylardan talep edilen koşullar ve TYP ilanlara başvuruda bulunacak adayların dikkat etmeleri gereken hususları sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

HANGİ ŞEHİRLERDE ALIM YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden alım yapacağını çok sayıda kamu kurumu bulunuyor. Bu kamu kurumlarının bulundukları şehirleri siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

Ancak adayların dikkat etmesi gereken bir konuda, bir şehir için yapılacak alımların tamamı şehir merkezine değil o şehrin farklı ilçelerini de kapsıyor olabilir. 

İlan metninde yer alan TYP alımlarının yapılacağı şehirler arasında, Manisa, Uşak, İstanbul, Kırklareli, Kırıkkale, Kütahya, Gaziantep, Kilis, Aksaray

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Yukarıda yer alan şehirlerde bulunan kamu kurumlarınca yayımlanan personel alım ilanlarının sayısı 4 bin 200 civarında. Bu alımların yapılacağı kadrolar ise şöyle; Çevre temizliği, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Kamusal altyapının yenilenmesi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Toplum Yararına Program kapsamında yayımlanan personel alım ilanlarına başvuruda bulunacak adayların, Türkiye İş Kurumu’nun resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan başvuru koşullarına haiz olmaları gerekiyor. 

Yukarıda yer alan şehirlerde bulunan kurumlarca ilan edilen pozisyonlara başvuru yapacak adayların başvuru şartlarını sağlamadan yapacakları başvuruların geçersiz olacağı aktarıldı. Peki TYP ilanlarına kimler başvuruda bulunabilir? İşte koşullar,

TYP personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen başvuru koşulları; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak.

TYP İLANLARINA BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

TYP personel alım ilanlarına başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını İşkur Müdürlükleri aracılığıyla şahsen ya da İşkur’un internet sayfasına üye olduktan sonra elektronik olarak yapabilirler.