İşçi, Öğrenci ve Milyonlarca Vatandaşı Sevindiren Haber
Bütçe görüşmelerinin ardından vatandaşı rahatlatacak gelişmeler meydana geldi.İşçi, Öğrenci ve Milyonlarca Vatandaşı sevindirecek gelişmelerin detaylarını haberimizin devamında okuyucularımıza paylaşıyoruz.
Bütçe görüşmelerinin ardından vatandaşı rahatlatacak gelişmeler meydana geldi. İşçi, Öğrenci ve Milyonlarca Vatandaşı sevindirecek gelişmelerin detaylarını haberimizin devamında okuyucularımıza paylaşıyoruz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 yılı ütçe görüşmeleri kapsamında destekler ve yatırımlar devam edecek.
BURS ÖDEMELERİ ARTTI
Eğitime 250 milyar lira yatırım yapılacak. Bununla birlikte öğrencilerin burs ödemelerine de iyieştirmeler yapılacak. 2 milyon öğrencinin faydalanacağı burs ve öğretim kredisi için 20.2 milyar, 1.5 milyon öğrencinin taşımalı eğitim ve yemek yardım programına 5.4 milyar, özel okullara giden 400 bin öğrenciye 2.5 milyar, pansiyonlarda barınan 550 bin öğrenci için 2.1 milyar, 18 milyon öğrencinin ücretsiz ders kitabı için 1 Milyar, takviye kursları için 2 milyar, 380 bin engellinin eğitim hizmeti için 3.6 milyar lira kaynak hazırlanıyor.
Bu gelişmeler kapsamında öğrencilerin bursları 2020 yılında 500 liradan 550 liraya çıktı.
TAŞERON İŞÇİLERE KADRO
Taşeron işçilere kadro konusunda da gelişmeler meydana geldi. Bu konu hakkında bir açıklama yapıldı ve açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Çalışma Bakanlığı ile çalışmalarımızı beraber ele alacağız. EKK taşeron ile ilgili bir çerçeve oluşturacak. Bu çerçeveyi Bakanlar Kurulu’na taşıyacağız. Hükümet olarak oturacağız, karar vereceğiz. Taşeronun kamuya alınması ‘aldım’ demekle olmuyor. Kapsam, istihdam statüsü ne olacak, geçiş süreci düzenlemeleri ne olacak?
Buradaki taşeron firmaların durumları ne olacak? Çalışma Bakanlığı ile farklı alternatifleri masaya getireceğiz. Bir taraftan çalışanlarımızın kamuya geçişinin en uygun koşullarını oluştururken, bir taraftan da kamu maliyesi ve kamu hizmet sunumu açısından da bu sistemin en elverişli olmasının yolunu açacağız. Farklı kurumlarda farklı statüler, farklı çözümler var."
EMEKLİ OLMAYANA DESTEK
Bunun yanı sıra emekli olmayan yaşlıya ve engelliye maaş yardımı yapılacak. Bu konu hakkında da açıklama yapıldı ve sosyal yardım programlarının arttığı ifade edildi.
Bu konu hakkında yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"2020’de merkezi yönetim bütçesinden sosyal harcamalara 70.8 milyar lira doğrudan doğruya sosyal devlet uygulamaları kapsamında kaynak ayrılıyor. Ödeme gücü olmayanların prim giderleri için 10.2 milyar, evde bakım desteği için 7.4 milyar, 65 yaş üstü ve engelli aylıkları için 6.9 milyar, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri için 1 Milyar, koruyucu aile ödemeleri için 250 milyon lira ödenek tahsis edilecek"
VERGİLERİN AZALTILMASI BEKLENİYOR
Ayrıca 2020 yılında ilk defa trafiğe çıkaca olan araçlar için yeni bir vergi sisteminin getirilmesi bekleniyor. Ayrıca vergilerin azaltılması da bekleniyor.
Bakmadan Geçme





