İşkur İş İlanları

05 Eylül İŞKUR güncel iş ilanları! 63 Bin vasıflı vasıfsız işçi-personel alımı başvuru ilanları

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 05 Eylül 2019 tarih olarak özel sektör için 48 bin 784, kamu ilanları olarak da 68 kamu kurumunun iş ilanını yayınladı. Bu kapsamda özel sektöre Eylül ayı içerisinde 63 bin, kamu kurumlarına ise yaklaşık 380 memurpersonel ve vasıflı vasıfsız işçi alımı yapılacaktır. İŞKUR, 2019 yılı içerisinde bu tarihe kadar geçici ve daimî olmak üzere 966.112 kişiye istihdam sağlamıştır.

İŞKUR üzerinden, yaklaşık 33 bin vasıflı ve vasıfsız işçi alımı, 8 bin memur alımı ve 24 bin civarında ise nitelikli personel alımı planlanmaktadır.

HANGİ MESLEKTEN KAÇ PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Aşağıda verilen linkte, A-Z’ye sıralı olarak hangi meslek gurubundan personel alımı yapıldığına dair ilan sayfası bulunmaktadır. Linki tıkladığınızda karşınıza bu sayfa çıkar. Bu sayfadan isterseniz en fazla hangi meslek guruplarından personel-işçi veya memur alımı yapıldığını filtreleyerek görüntüleyebilirsiniz.

05 Eylül İŞKUR güncel iş ilanları! 63 Bin vasıflı vasıfsız işçi-personel alımı başvuru ilanları

ALIMLAR HANGİ ŞEHİRLER İÇİN GEÇERLİDİR?

İlgili meslek gurubunuzu seçtiğinizde karşınıza illere göre sıralanmış sayfa açılır. Bu sayfanın üzerinden il seçeneğini tıklayarak, bulunduğunuz ili filtreleyebilir ve bu şekilde bulunduğunuz ilde seçtiğiniz meslek ile ilgili kaç ilan yayınlandığını görüntüleyebilirsiniz.

BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurular size en yakın İŞKUR il/ilçe şube müdürlüklerine şahsen giderek veya ilan altında belirttiğimiz link üzerinden, İŞKUR şubelerine gitmeden online başvuru yapabilirsiniz. Bunun için İŞKUR’a kayıtlı olmanız yeterlidir. Eğer İŞKUR’a kayıtlı iseniz, e-devlet şifrenizle ilgili iş ilanını tıkladığınızda, kaydınızı oluşturabileceğiniz sayfadan başvurunuzu (kamupersoneli.net) kolayla yapabilirsiniz. Eğer İŞKUR’a kayıtlı değilseniz, aşağıda ‘’İŞKUR’a kayıt nasıl yapılır’’ başlıklı bilgilendirmemizden öğrenebilirsiniz.

İlanları görüntüleyebilmek için lütfen BURAYI TIKLAYINIZ>

İŞKUR üzerinden KPSS’siz memur alımı yapan kamu kurumları ve belediyelerin ilanlarını görüntümek için ise BURAYI TIKLAYINIZ

BAŞVURU ŞARTLARI

1- Türk vatandaşı olmak.

2- 18 yaşını tamamlamış olmak ve İŞKUR’a kayıtlı olmak

3- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, (kamupersoneli.net) suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

4- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

5- Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

6- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

7-Her aday, İŞKUR’da yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

8-Adayların, talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.

9-İlanın yayınlandığı tarihte herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak.

10-Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir.

11- Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar; tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğunu belirten sağlık kurulu raporu) belgelendirmeleri gerekmektedir.

PEKİ İŞKUR’A KAYIT NASIL YAPILIR?

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak (kamupersoneli.net) olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.

KAYIT KOŞULLARI

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

ÖNCELİKLİ GÖNDERME HAKKINA SAHİP OLANLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine öncelikli olarak müracaat edecek olanlar, öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan öncelikliler normal statüde işlem görecektir.

KAYITLARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ VE İŞLEMDEN KALDIRILMASI

Kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren on iki aydır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına giriş yaparak “İş Arama/Kayıt Durumu” menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince müracaat tarihinden itibaren aktif duruma getirilir. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen veya diğer nedenlerle pasif duruma alınan kayıtlar, iş arayan tarafından güncelleninceye kadar aktif olarak değerlendirilmeyecektir.

Bir Yorum