İşkur İş İlanları

10 Temmuz İŞKUR’da yayınlanan güncel iş ilanları! Her okur düzeyden KPSS'siz personel alımı yapan binlerce iş ilanı

Türkiye’nin tek resmi iş bulma kurumu olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) her gün binlerce işsize umut olmaya devam ediyor. Her gün güncellenerek yenilenen alım ilanları içerisinde, hemen hemen her sektör ve meslek gurubuna özel yayınlanmış iş ilanları bulunmaktadır. İŞKUR’da şu an güncel tarih olarak toplamda 46 bin 094 başvurusu devam eden iş ilanı bulunmaktadır. Bu yayınlanan iş ilanları ile Türkiye genelinde toplamda 55 binden fazla kişiye istihdam sağlanmayı hedeflenmektedir.

İŞKUR bu bağlamda 2019 yılı içerisinde bugüne kadar 709 bin 920 kişiye daimi ve süreli olmak üzere iş istihdamı sağlamış ve bu rakam kuruluşundan bu yana toplamda 7 milyon 500 bini geçmiştir.

Aşağıda, İŞKUR’un 10 Temmuz 2019 tarih itibari ile yayınlanmış ve başvuruları devam eden KPSS’siz güncel iş ilanlarına ait linkler bulunmaktadır. Belirtilen linkin üzerini tıklayarak meslek guruplarına ayrılmış iş ilanlarının yayınlandığı sayfaya ulaşabilir ve bu sayfadan ilgili iş ilanı kategorisine girebilirsiniz. Açılan sayfadan, bulunduğunuz ili filtreleyerek istediğiniz işe anında mesai saatleri dışında dahi olsa kayıt yaptırabilirsiniz. Peki İŞKUR’a kayıt nasıl yapılır? İŞKUR şubelerine gitmeden kayıt yaptıra bilimiyiz? İşte cevabı…

EN FAZLA PERSONEL ALIMI YAPILAN MESLEK GURUPLARI

Aşağıda sıralanan iş ilanlarına ve daha fazlasına ulaşmak ve kayıt yaptırmak için LÜTFEN BURAYI TIKLAYINIZ

1 – Beden İşçisi (Genel) 9722

2 – Temizlik Görevlisi 1670

3 – Makineci (Dikiş) 1400

4 – Satış Danışmanı / Uzmanı 1350

5 – Turizm Ve Otelcilik Elemanı 1273

6 – Güvenlik Görevlisi 1006

7 – Garson (Servis Elemanı) 989

8 – Kasiyer 870

8 – Ön Muhasebeci 714

9 – Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 664

10 – Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 535

11 – Reyon Görevlisi 534

12 – Şoför-Yük Taşıma 510

13 – Büro Memuru (Genel) 448

14 – Konfeksiyon İşçisi 408

15 – Aşçı 405

16 – Müşteri Temsilcisi 347

17 – Dokuma Konfeksiyon Makineci 346

18 – Elektrikçi (Genel) 312

19 – Forklift Operatörü 304

20 – Aşçı Yardımcısı 302

21 – Bulaşıkçı (Stevard) 259

22 – Metal Mamuller Montaj İşçisi 255

23 – Pazarlamacı 239

24 – Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı 235

25 – Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 228

26 – Müşteri Hizmetleri Görevlisi/Asistanı 218

27 – Ambar/Depo Görevlisi 217

28 – Ayakçı (Tekstil) 215

29 – Kalite Kontrolcü 203

30 – CNC Torna Tezgahı Operatörü 201

31 – Figüran 200

32 – Beden İşçisi (Temizlik) 193

33 – Paketleme işçisi 188

34 – Ütücü 183

35 – Eksantrik Pres Tezgahı Operatörü 172

36 – İmal İşçisi  171

37 – Sekreter 171

38 – Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) 170

39 – Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik) 163

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartları her bir ilan içeriğinde farklı göstermektedir Yayınlanan ilanlar genelinde belirtilen genel başvuru şartlarında ise

1 – Türk Vatandaşı olmak,

2 – Çalışmasına engel herhangi bir hukuki ve bedensel engeli bulunmamak,

3 – Herhangi bir nedenden dolayı haklarından mahrum olmamak,

4 – Herhengi bir suçtan hüküm altında bulunmamak,

5 – Bölücü terör örgütü bağlantılı suçlara bulaşmamış olmak,

BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurular İŞKUR’un size en yakın il/ilçe şube müdürlüklerinden şahsen veya İŞKUR’un resmi web sayfası üzerinden e-devlet şifreniz ile giriş yaparak yapmanız mümkündür, Elktronik ortamda yapacağınız başvurular için mesai çalışma sürelerini beklemenize gerek yoktur. 

İŞ İLANLARINA NASIL ULAŞILIR?

Çok sayıda kadronun yer aldığı ilanlar İŞKUR üzerinden ilan ediliyor. İş arayan durumunuzun aktif olması halinde internet üzerinden ya da bizzat danışmanınız eşliğinde boş olan kadroları inceleyebilirsiniz. https://esube.iskur.gov.tr/ bağlantısı üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra iş ara bölümüne büro memuru, diğer büro personeli anahtar kelimelerini yazarak arama yapabilirsiniz.

Ayrıca aramalarınızı yaşadığınız şehir bilgisini ekleyerek yapmanız daha doğru ve sağlıklı sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Aktif olarak iş arıyorsanız hemen İŞKUR e-şube üzerinden başvurunuzu yapınız. Bulunduğunuz il ve ilçede yer alan İŞKUR Müdürlükleri ile görüşerek de açık olan kadrolar hakkında bilgi sahibi olabilir ve başvuru yapabilirsiniz. İlan detaylarını görmek için muhakkak sisteme giriş, başvuru için ise iş arayan durumunun aktif olması gerektiğini gözden kaçırmayınız.

İŞKUR’A KAYIT NASIL YAPILIR?

10 Temmuz İŞKUR’da yayınlanan güncel iş ilanları! Her okur düzeyden KPSS'siz personel alımı yapan binlerce iş ilanı

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.

İŞKUR’A KAYIT KOŞULLARI NELERDİR?

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

İŞKUR’A ENGELLİ KAYDI NASIL YAPILIR?

Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım veya rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerin, engel durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıplarının en az %40’ından yoksun olduklarını, 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikle belirlenen yetkili sağlık kuruluşlarının birinden alacakları engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.

İnternet üzerinden engelli olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin sağlık kurulu raporunu İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan engelliler normal statüde işlem görecektir. Raporlarında herhangi bir işte çalışamaz bilgisi olanların engelli kaydı alınmayacaktır. Süreli raporlarda da rapor tarihi dikkate alınarak engellilik derecesinin kalktığı tarihten itibaren iş arayan kaydı sistem tarafından otomatik olarak normale dönüştürülecek, engelliliğinin devam ettiğine dair yeni bir rapor getirilmesi halinde engelli kaydı bu rapor doğrultusunda güncellenecektir.

İŞKUR’a ESKİ HÜKÜMLÜ KAYDI NASIL YAPILIR?

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirenler, eski hükümlü sayılacak olup ilgili mevzuat hükümlerinden yararlanacaktır. İnternet üzerinden eski hükümlü olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan eski hükümlüler normal statüde işlem görecektir.

ÖNCELİKLİ GÖNDERME HAKKINA SAHİP OLANLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine öncelikli olarak müracaat edecek olanlar, öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan öncelikliler normal statüde işlem görecektir.

KAYITLARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ VE İŞLEMDEN KALDIRILMASI

Kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren on iki aydır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına giriş yaparak “İş Arama/Kayıt Durumu” menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince müracaat tarihinden itibaren aktif duruma getirilir. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen veya diğer nedenlerle pasif duruma alınan kayıtlar, iş arayan tarafından güncelleninceye kadar aktif olarak değerlendirilmeyecektir.

Ayrıca aramalarınızı yaşadığınız şehir bilgisini ekleyerek yapmanız daha doğru ve sağlıklı sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Aktif olarak iş arıyorsanız hemen İŞKUR e-şube üzerinden başvurunuzu yapınız. Bulunduğunuz il ve ilçede yer alan İŞKUR Müdürlükleri ile görüşerek de açık olan kadrolar hakkında bilgi sahibi olabilir ve başvuru yapabilirsiniz. İlan detaylarını görmek için muhakkak sisteme giriş, başvuru için ise iş arayan durumunun aktif olması gerektiğini gözden kaçırmayınız.

Bir Yorum

  1. 35 yasin üsdü baska ülke vatandasimi sayin yetkililer zaten is bulamiyoruz birde yas sitandardi koyuyorsunuz sart olarak

  2. Kamu yönetimi mezunuyum farklı kurumlarda farklı alan sınavları açılmasını bekliyoruz lütfen destek olun bizlere lütfen destek verin