İşkur İş İlanları

Belediye en az ilköğretim mezunu KPSS'siz personel alımı yapacak!

24 Nisan 2020 tarihinde sona erecek başvurular, İŞKUR üzerinden online olarak yapılacak. KPSS şartı olmadan yapılacak olan alımın sonuçları, noter kurası ile belirlenecektir. Yayımlanan ilanı göre Talas Belediyesi, kendi bünyesine daimi olarak istihdam etmek üzere 12 beden işçisi istihdam edecek

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Talas Belediyesi’nin personel alım ilanına başvurmak isteyen adaylar, başvurularını Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapması gerekmektedir. Başvurular online olarak 24/04/2020 tarihine kadar yapılabilmektedir. Beden işçisi olarak Talas Belediyesi’nde çalışmak isteyen adayların en az ilköğretim mezunu olması gerekmektedir. Personel alımı ile ilgili tüm detaylar aşağıda ifade edilmektedir.

İŞKUR aracılığıyla Talas Belediyesi’nin ilanına online olarak başvuru yapmak için TIKLAYIN

Belediye en az ilköğretim mezunu KPSS'siz personel alımı yapacak!

BAŞVURU ŞARTLARI

Korona virüs Covid-19 salgını nedeniyle Belediyemizle ilgili bütün işlemler www.talas.bel.tr adresi üzerinden yürütülecektir.

Her aday, İŞKUR’da yayınlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvurabilir.

İŞKUR’da ilan edilen işgücü taleplerinde son başvuru tarihi itibariyle belirtilen bölümlerden mezun olmaları ya da belirtilen bölümlere ilişkin istenilen belgelere sahip olmaları gerekmektedir.

İşe alınacak işçilerin deneme süresi 2 ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi fesh edilecektir.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

Sınavda başarılı olan adayların, çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında sakınca olmadığına dair durumunu sağlık raporu ile belgelendirmek.

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir.

Diğer hususlarda ilgili mevzuat/yönetmelik hükümlerine göre hareket edilir.

Vardiyalı veya dönüşümlü çalışmaya engel durumu olmamak.

KPSS Şartı Aranmamaktadır. (Kura Usulü Ve Sözlü Sınav Yapılacaktır)

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

En Az İlköğretim Mezunu Olmak.

Kayseri ili Melikgazi, Kocasinan veya Talas İlçelerinden birinde ikamet ediyor olmak.

Mali ve Sosyal Hakları 4857 Sayılı İş Kanunu Çerçevesinde uygulanır.

Ücretler taban asgari ücret üzerinden hesaplanacak olup yapılan işin mahiyetine göre sosyal haklarda değişiklik gösterebilecektir.

SÖZLÜ SINAV VE KURA İŞLEMLERİ

Kura usulü ile işe alımlarda kura çekimi Korona virüs Covid-19 salgını nedeniyle, mevzuatına uygun olarak nöbetçi noter uygulaması kapsamında Noterler Birliğinin belirleyeceği çalışma takvimine göre mayıs ayında çalışacakları 05/05/2020 veya 06/05/2020 tarihlerinden birinde saat 10.00’da Kayseri 9. Noter’de noter huzurunda yapılacaktır.

Talas Belediyemizin  www.talas.bel.tr web adresi üzerinden canlı olarak yapılacak olan kura çekimi ile noter huzurunda yapılacaktır. Adaylar Korona Virüs Covid 19 salgın tedbirleri nedeniyle toplu olarak bir araya gelmemeleri için kura çekimini sadece canlı olarak Talas Belediyemizin  www.talas.bel.tr adresinden izleyebilecektir.

Sözlü sınava alınacak asıl adayların listesi açık iş sayısının dört katı, olarak kura çekimi sonucu belirlenir. Kura ile ayrıca aynı sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan bir liste oluşturulur.

Kura Çekimi sonucunda belirlenen adaylar Sözlü Sınava alınacaktır.

Sözlü sınavın gün, saat ve yeri ile sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Belediyemizin internet sitesinde  (https://www.talas.bel.tr) duyurulur.

Bu duyuru tebliğ mahiyetinde kabul edilir ve ilgililerin adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmaz.

Adaylar yapılacak sözlü sınavda sınav komisyonunca 100 tam puan üzerinden; genel görünüş, genel davranış, iletişim ve ifade etme yeteneği alanında toplamda 50 puan, istihdam edilecekleri alanla ilgili olarak da mesleki yeterlilik alanında toplamda 50 puan üzerinden değerlendirileceklerdir.

Sözlü sınava katılmayan asıl aday yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle bildirim yapılacaktır.

Sözlü sınav puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

Sözlü sınavda başarılı olup da işe başlamayanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişi sözlü sınava çağrılacak başarılı olması halinde yerleştirme yapılacaktır.

Yapılan sınavlar sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar belediyemizin internet sitesinde (https://www.talas.bel.tr) ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Başvuru yapan adayların başvuru sürecini belirtilen internet adresimizden takip etmeleri gerekmektedir.

BELGE TESLİM İŞLEMLERİ

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar belediyemizin internet adresinde (https://www.talas.bel.tr) istenilen belgeleri belirtilecek tarihe kadar belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüze ait insankaynaklari@talas.bel.tr adresine mail olarak teslim edeceklerdir.

Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle gelemeyecek durumda olanların bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesine mütakip göreve başlamaları sağlanacaktır.

İSTENİLEN BELGELER

Başvuru Dilekçesi

Başvuru Formu

Nüfus cüzdan fotokopisi (onaylı ya da aslı getirildiğinde onay yapılacaktır)

E-Devlet Sistemi üzerinden alınan Adli Sicil Kaydı

Diploma veya geçici mezuniyet belgesi fotokopisi (e-devlet çıktısı, onaylı ya da aslı getirildiğinde onay yapılacaktır)

Fotoğraf (1 adet)

Erkek adaylar için askerlik durum belgesi fotokopisi (e-devlet çıktısı, onaylı ya da aslı getirildiğinde onay yapılacaktır)

Sağlık Raporu (Sınav sonucunda başarılı olan adaylardan istenecektir)