İşkur İş İlanları

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü işçi alımı yapacak

T.C Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü bugün Türkiye İş Kurumu sayfasında, aşağıda belirtilen iş ilan numaraları ile işçi alımı yapılacağını duyurdu. İŞKUR’un ‘’Kamu iş ilanları’’ sayfasında yayınlanan iş ilanlarına göre, Darphane’ye 7 meslekten işçi alımı yapılacak! Başvurular İŞKUR aracılığı ile yapılacak olup, başvuruda bulunmak isteyen adayların en geç 20 Kasım 2020 tarihine kadar başvuru işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

Peki, Darphane işçi alımı için istenilen başvuru şartları nelerdir? Hangi mesleklerden işçi alımı yapılacak? Tüm detaylar aşağıda verilmiştir.

KAÇ İŞÇİ ALINACAK?

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’da, Dikilitaş Mahallesi Yenidoğan Sokak No:55 Beşiktaş ve Orhantepe Mah. Tekel Cad. No:6 Cevizli Kartal adreslerinde bulunan işyerlerinde istihdam edilmek üzere 7 meslek için 13 kamu işçisi alımı yapılacaktır.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde Vasıflı İşçi kadrolarına yerleşen adaylar 2 ay deneme süreli olarak yasal asgari ücretle göreve başlatılacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenler ile kamu haklarından mahrum olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK? 

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre ihtiyaç duyulan hizmet türlerinde işe alınacak işçiler, İŞKUR tarafından bildirilen ve talep şartlarına uygun açık iş sayısının (ilan edilen kadro sayısı) 4 katı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday arasından Genel Müdürlük tarafından gerçekleştirilecek sözlü (mülakat) sınav ile belirlenecektir.

HANGİ MESLEKLERDEN İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Toplamda 13 işçi alımı yapılacak olup, belirlenen meslekler şu şekilde sıralanmıştır;

İş İlan No (00005772973) – 2 Üniversal Torna Tezgahı Operatörü

İş İlan No (00005772986) – 2 Hadde İşçisi

İş İlan No (00005773059) – 1 Metal Doğrama Teknisyeni

İş İlan No (00005773089) – 1 Dökümcü (Metal) (Metal Döküm Kalite Kontrolcüsü)

İş İlan No (00005773091) – 4 Dökümcü (Metal)

İş İlan No (00005773094) – 1 Fotogravürcü

İş İlan No (00005773097) – 2 Metal Pres Makinesi Operatörü

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü işçi alımı yapacak

BAŞVURU ŞARTLARI

18-35 Yaş aralığında olmak

En az ortaöğretim (lise ve dengi okullar) mezunu olmak,

2 yıl mesleki deneyimini SGK kayıtları ile belgelemek,

Vardiyalı çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek, takım çalışmasına yatkın, gelişime açık, dikkatli ve düzenli çalışan, Microsoft Ofis programlarını kullanabilen vasıflı işçiler başvuru yapabilecek.

BAŞVURU ŞEKLİ, TARİHİ VE YERİ

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesi üzerinden online olarak 16.11.2020 – 20.11.2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Online başvurular dışında şahsen, posta veya eposta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

İŞKUR üzerinden online başvuru yapmak için öncelikli olarak buraya tıklayınız ve ardından, açılan sayfa üzerinde yer alan ‘’İlan no’’ kısmına, yukarıda belirtilen ilan numaralarını yazıp sağ altta bulunan ‘’Ara’’ butonuna basınız. Giriş işlemlerinizi yaptıktan sonra başvuru ekranı üzerinden kayıt işlemlerinizi yapabilirsiniz.

 NOTER KURA İŞLEMLERİ

Noter kura çekimi 07.12.2020 günü saat 14:00’de Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşecektir. COVID19 Pandemisi ile mücadele kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla kuranın yapılacağı salona herhangi bir aday alınmayacaktır.

Kura çekimi tarihi ve yerinde değişiklik olması durumunda Genel Müdürlüğün https://www.darphane.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır.

Kura sonuçları ve diğer her türlü duyurular https://www.darphane.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacaktır. Bu ilanlar tebligat yerine geçecektir.