İşkur İş İlanları

İş arayanlar akın etti! 152 bin kişi katıldı! 60 bin cv bırakıldı!

Ülke genelinde milyonlarca kişi kendilerine uygun iş arıyor. İş arayan vatandaşlar İŞKUR tarafından 25-26 Eylül tarihleri arasında yapılan Sanal istihdam fuarına 152 bin kişi katıldı. 152 bin kişi arasından 60 bin 639 kişi fuara katılan kurum ve kuruluşlara özgeçmişlerini bıraktı.

İŞ ARAYANLAR İŞ VERENLERLE BİRARAYA GELDİ

“Cumhurbaşkanlığımız 180 Günlük İcraat Programı kapsamında Türkiye genelinde en çok işe yerleştirme yapan firmaların katılımıyla ikinci sanal istihdam fuarını düzenledik.” İfadelerini kullanan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “İş arayanlar ve işverenleri sanal ortamda bir araya getirdik.” Dedi.

Bakan Zümrüt, “Bu yeni uygulamamızla Türkiye’nin farklı yerlerinden çok sayıda vatandaşımız, mesafe farkı olmadan istihdam fuarlarımıza katılım gösterdi. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz sanal fuarla istihdam hizmetlerine yeni bir anlayış getirmeyi hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

EN FAZLA BAŞVURU YAPAN 25-34 YAŞ ARALIĞINDA

Endless Fairs alt yapısının kullanıldığı Sanal İstihdam Fuarına katılan ziyaretçilerin yüzde 53’ü 25-34, yüzde 21,6’sı 18-24, yüzde 13’ü ise 35-44 yaş aralığında olduğu tespit edildi. Aynı zamanda Sanal İstihdam fuarına katılan ziyaretçilerin yüzde 83,6’sı mobil cihazlardan yüzde 15’i ise bilgisayardan erişim sağladı.

Sanal İstihdam Fuarı’na katılan ziyaretçilerin yüzde 40’ı İstanbul, yüzde 22’si Ankara, Yüzde 13,2’si ise İzmir’den fuarı görüntülemiş. Fuardaki toplam görüntüleme sayısı ise 408 bine ulaştığı görüldü.